Käytä ääntäsi!

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Suomen Raamattuopiston Säätiön Raamattu keskelle elämää -blogi

toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Käytä ääntäsi: seurakuntavaalit 20.11.2022

Ensi sunnuntaina, 20.11., pidetään evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa seurakuntavaalit. Silloin päätetään seurakuntaneuvostojen ja kirkkovaltuustojen kokoonpano seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Kirkon polarisoituessa on äänen käyttämisellä entistäkin suurempi merkitys. Joissakin seurakunnissa voi olla vain kaksi vaalilistaa, joiden tavoitteet poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä. Ääntäsi käyttämällä voit olla todellinen päättäjä. Olen seurannut läheltä sellaisiakin kirkollisia vaaleja, joissa yksi ainut ääni on ratkaissut. Sinun äänesi on oikeasti tärkeä.

Ymmärrän, että moni on ehkä turhautunut tilanteeseen omassa kotiseurakunnassaan. Joku kenties harkitsee jopa kirkosta eroamista. Kehotan siinäkin tapauksessa käyttämään äänestysoikeutta. Äänestämällä vaikutat seurakuntasi ja välillisesti myös kirkon kehitykseen lähivuosina. Ja kun niin harva käyttää seurakuntavaaleissa ääntään, on sinun äänelläsi paljon suurempi painoarvo kuin esimerkiksi valtiollisissa vaaleissa.

Kirkossa on paljon niitä, joille Raamattu on rakas, joiden sydämissä perinteisen luterilaisen katekismuskristillisyyden äänet sykkivät voimakkaina. Niitä, joille Golgatan risti on elämän keskus. Niitä, joille lähetyskäsky yhä elää. Oman seurakuntasi ehdokkaiden ajatuksiin voit tutustua vaikkapa seurakuntavaalien vaalikoneessa https://www.seurakuntavaalit.fi/vaalikone, mikäli ehdokkaiden kasvot ja nimet ovat sinulle vieraita.

Jumala suokoon meille viisaat, rakkaudelliset ja uskossaan vakaat seurakuntapäättäjät tuleville vuosille!

Lauri Vartiainen

Lue seuraavaksi: