Raamattuopiston musikantit

Raamattuopiston työyhteydessä toimii joukko erilaisia muusikoita ja yhtyeitä. He palvelevat erityisesti Raamattuopiston tapahtumissa eri puolella Suomea. Heiltä luontuu sekä esittävä hengellinen musiikki että yhteislaulujen säestys.

Haluaisitko liittyä tähän musikanttijoukkoon. Tunnetko kutsua palvella musiikin avulla Raamattuopiston tapahtumissa?

Ota yhtettä!

Musiikkisihteeri Anna Pöyhönen

p. 050 5253 195

Musikanttien yhteystiedot

Kari Jutlia Kuva

041 439 0127

Kari Jutila

Espoolainen Kari Jutila teki elämäntyönsä luokanopettajana Vantaalla. Hänellä on pitkäaikainen musiikillinen tausta: Kari lauloi mm. Caritas-kvartetissa n. 25v. Tällä hetkellä hän vetää omassa seurakunnassaan lauluryhmää, joka järjestää musiikkitilaisuuksia ja vierailee hoivakodeissa laulamassa. Kari kuuluu myös Helsingin Raamattukoulun Musti-lauluryhmään.

Kari on musisoinut Raamattuopistolla yli 20 vuotta Lapin ruska- ja hiihtomatkoilla. Hän on palvellut myös Kauniaisten Sana Soi -iltojen musiikkitiimissä n. 30 vuotta.

Pasi Kortelainen Kuva

040 0737 941

Pasi Kortelainen

Pasi Kortelainen on itseoppinut kitaransoiton harrastaja. Hän tuli mukaan SRO:n musiikkityöhön vuonna 2016 Raamattuopiston entisen musiikkisihteerin, laulaja Pertti Kallion yhtyeeseen. Kortelainen on tehnyt yhteistyötä myös Leo Louhivaaran kanssa. Hän on löytänyt oman pelimannin paikkansa pienimuotoisista kokoonpanoista, säestävänä kitaristina.

Veikko Krekilä lähikuva

040 7402 840

Veikko Krekilä

Tenori Veikko Krekilä asuu Raahessa. Hän on laulanut koko ikänsä kuoroissa ja erilaisissa kokoonpanoissa.Hänen yksinlaulun harrastuksensa alkoi tosissaan n. 25 vuotta sitten. Hän opiskeli laulua Raahen musiikkiopistossa mm. Jyrki Anttilan johdolla.

Tultuaan uskoon vuonna 2012 Veikko alkoi esittää enemmän hengellisiä lauluja. Nykyään hän keskittyy lähes yksinomaan niihin. Hän laulaa myös ykköstenorina Saloisten Mieskvartetissa.

Veikko on laulanut paljon erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa ja pitänyt kirkkokonsertteja, pääosin Pohjois-Suomessa. Hän on tehnyt hengellisen musiikin CD:n Meren tiedän. Veikko toimii Raamattuopiston musiikkityössä ja Raahen toimintaryhmässä.

”Olen saanut kalliin lahjan, jota tahdon käyttää Jumalan kunniaksi ja julistaa Hänestä lauluni voimalla.” Veikko toteaa.

Veikon voi tilata seurakuntaan esiintymään.

Heikki Kärhä

Heikki Kärhä on Kangasalla asuva laulaja-kitaristi ja julistaja. Tällä hetkellä hän toimii Lempäälän seurakunnan palveluksessa lähetystyöstä vastaavana pappina. Kärhä oli liki 30 vuotta Suomen Raamattuopiston palveluksessa nuorisosihteerinä ja Pro Fide-yhtyeen solistina. Hän on kiertänyt kouluja vankiloita, varuskuntia ja laulanut ja opettanut monenlaisissa seurakunnan tilaisuuksissa. Hengellistä musiikkia trubana, yhteislaulatusta, julistusta ja Raamatunopetusta.

Jari Niva Kitara kädessä kuva

0500 278 456

Jari Niva

Laulava kitaristi Jari Niva soitti laulavana rumpalina 29 vuotta kevyen musiikin puolella. Vuonna 2014 hänen uskova vaimonsa liittyi hengelliseen Lähellä-lauluryhmään ja houkutteli Jarin mukaansa. Tuolloin uskon asiat olivat hänelle vieraita. Viisikielinen-laulukirjan laulut tulivat tutuiksi ja koskettivat Jaria henkilökohtaisesti. Hän sai tuona keväänä niistä kummallisen kipinän, ja sisällä alkoi outo myllerrys. Jari tunsi toistuvasti, että jokin oli puuttunut hänen elämäänsä. Lopulta hän ymmärsi, että Taivaan Isä veti häntä puoleensa ja tahtoi armostaan antaa uudet sävelet. Jari sai kutsun tulla vapaaehtoiseksi julistustyöntekijäksi Suomen Raamattuopiston työyhteyteen.

Jarin voi tilata seurakuntaan. Hän haluaa palvella musiikin kautta erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa.

Leo Louhivaara kuva

050 3212 890

Leo Louhivaara

Jyväskyläläinen laulajaevankelista Leo Louhivaara palvelee Suomen Raamattuopiston paikallisena puhujana ja muusikkona. Hän pitää evankelioivia kirkkokonsertteja ja toimii sananjulistajana Sanan ja rukouksen illoissa.

Leo opiskeli laulua ja pianonsoittoa Tampereen konservatoriossa. Valinta tangoprinssiksi vuonna 1989 antoi iskelmälaulajan uralle uutta potkua – mutta myös sisäisen tyhjyyden. Tähän elämäntilanteeseen saatu lahja, usko Jeesuksen Kristukseen loi uuden perustan Leon elämään ja uuden sisällön hänen lauluihinsa. Nyt Leo tahtoo sanoin ja sävelin kertoa tästä Jumalan rakkaudesta. Leo säestää itseään pianolla.

Vuosi 2022 on Leo Louhivaaran 70-vuotisjuhlavuosi, ja hän viettää sitä konsertoiden. Voi tilata hänet seurakuntaasi!

Arto Pietiläinen soittaa kitaraa HSP2019

050 5885 334

Arto Pietiläinen

Arto Pietiläinen asuu Tampereella vaimonsa Seijan kanssa. Hän on saanut kutsun SRO:n julistustyöhön Pirkanmaan alueelle. Hän on toiminut n. 5 vuotta laulavana kitaristina siellä minne on pyydetty, lähinnä Pirkanmaan alueella. Tätä työtä Arto on tehnyt yksin ja myös yhdessä perkussionisti Mikko Ohra-Ahon kanssa. Hän on vieraillut vankiloissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa ja toiminut myös katuevankelistana. Arto säveltää ja esittää myös omaa musiikkia. Arton mottona voisivat olla Jeesuksen sanat: Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat.

Mikko Ohra-Aho kuva

050 3138 308

Mikko Ohra-aho

Jonkinlainen RytMikko Jumalan Armosta. Rokin räminä ja tanssimusiikin tausta, elämän myötä- ja varsinkin vastamäet, siinä percussiivinen peruskoulu, jonka kautta Ohra-aho on saanut armon "Lyyriseen lyömäsoitantaan, pienimuotoiseen percussionismiin". Näillä eväillä palvellen, yhteiskristillisesti yli seurakuntarajojen on hänen polkuaan johdatettu. Myös SRO:n suuntaan.

Mikko Ohra-aho muodostaa laulaja-kitaristi Arto Pietiläisen kanssa yhtyeen nimeltä Balsami. Soitannollisesta yhteistyöstä SRO:n entisen musiikkisihteerin, Pertti Kallion ja kitaristi Pasi Kortelaisen kanssa syntyi puolestaan yhtye "Laulukuvia".

Ohra-Ahon ja Kortelaisen duo palvelee myös säestäen eri solisteja ja taipuu muunlaisiinkin musiikillisiin haasteisiin.

Balsami (kuva Erkki Jokinen)

050 5885 334

Balsami

Työnäkynämme on  viedä evankeliumia erityisesti kauppakeskuksiin, kahviloihin, toreille, vankiloihin; paikkoihin joissa evankeliumi ei normaalisti ”kuulu kalustoon”

Maailma on taistelutanner ja sen tuulet heittelevät meitä monin tavoin. Tämän olemme omakohtaisestikin joutuneet kokemaan. Vuonna 2004 meidät ”heitettiin” Jumalan tahdosta yhteiselle työmatkalle, joka on armosta kestänyt tähän asti. Matkalle olemme saaneet Jumalan armosta ”eväsrepun”, jossa Sana ja soitto saavat kuljettaa, niin meitä, kuin kuulijoitakin pelastajamme Jeesuksen yhteyteen, evankeliumin äärelle, rauhaan ja lepoon Kristuksessa.

Pertti Kallio ja Laulukuvia -trio

0400 312 443

Pertti Kallio & Laulukuvia

Pertti Kallio & Laulukuvia -yhtye on syntynyt vuonna 2016. Yhtyeessä ovat mukana laulaja-kitaristi Pertti Kallio, kitaristi Pasi Kortelainen, perkussionisti Mikko Ohra-aho sekä osalla keikoista pianisti ja harmonikansoittaja Vesa Tuomi.

Yhtyeen muusikot haluavat eri tyylilajeja käyttäen kuvittaa, maalata laadukkaasti sävelin ja sovituksin lauluja ja viedä pelastuksen sanomaa eteenpäin. He toimivat Suomen Raamattuopiston vapaaehtoisina julistustyöntekijöinä. Viisikielinen-laulukirjan laulut ja yhteislaulatukset ovat tulleet myös yhtyeelle tutuiksi. Pieni, akustinen taustayhtye on tehokas väline aikuisten tavoittamiseen. Monelle laulu on ollut lämmin kutsu ja Jumalan kosketus.

Pertti Kallio & Laulukuvia -yhtyeen voi tilata seurakuntaan. Yhtye haluaa palvella monipuolisesti musiikin kautta erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Konserttikokonaisuuksia ovat esimerkiksi Vuodet täynnä elämää ja Taipaleella reissumies, sekä Sielun sinfoniaa!- Runon ja laulukuvien kosketus. Yhtye voi myös tulla vetämään yhteislauluhetken Laula kanssamme Viisikielisiä.

Leo Louhivaara ja Pertti Kallio. Laulavien kulkureiden konsertti jäsenet

0400 312 443

Pertti Kallio & Leo Louhivaara

Pertti Kallion ja Leo Louhivaaran voi tilata seurakuntaan esiintymään yhdessä. Konserttikokonaisuus on nimeltään Laulavien kulkurien konsertti.

Pertti Kalliolla on laulajana pitkä ura takanaan. Nuoruudessaan hän oli mm. Pro Fide ja Disciples -yhtyeiden solistina. Vuodesta 1980 lähtien vuoteen 2021 asti hän toimi Suomen Raamattuopiston julistustyön valtakunnallisena laulajana ja musiikkisihteerinä, erityisesti aikuistyössä. Perttiä on kuultu 40 vuoden ajan sekä laulelmien tekijänä, trubaduurina että klassisen musiikin tulkitsijana levyillä, tapahtumissa ja konserteissa. Hän toimi myös Viisikielisen laulukirjatoimikunnan jäsenenä.

”Hengellisen musiikin laulaminen on palveluammatti, jossa herkkyys, nöyryys, monipuolisuus, avoimuus, rehellisyys, laatu ja selkeä kristillinen sanoma ovat tärkeitä asioita säilyttää. Nykyihminen on monesti väsynyt, mutta etsii ja saa laulusta vielä kiinni. Siitä voi tulla hyvinkin merkityksellistä.” kertoo Pertti.

Kangasalalainen laulajaevankelista, entinen tangoprinssi Leo Louhivaara palvelee Suomen Raamattuopiston paikallisena puhujana ja muusikkona. Hän pitää evankelioivia kirkkokonsertteja ja toimii sananjulistajana Sanan ja rukouksen illoissa.

Saloisten Mieskvartetti laulamassa

040 7402 840

Saloisten mieskvartetti

Saloisten mieskvartetti aloitti toimintansa syksyllä 2008. Kvartetin kolme alkuperäistä laulajaa, Sauli Vaitiniemi, Pekka Mattila ja Veikko Krekilä ovat edelleen mukana. Ykkösbasso Jukka-Pekka Lassila tuli ryhmään vuonna 2013. Kvartetti on esiintynyt ensisijaisesti Saloisten kirkossa ja pyydettynä laajemmallakin. Ohjelmistossa on ollut ja on edelleen hengellisiä, isänmaallisia ja luontoon liittyviä lauluja. Kvartetti julkaisi levyn ”Soikoot taivaan ääret” vuonna 2020. Johtajana on toiminut alusta alkaen director cantus Sauli Vaitiniemi.

Yhteyshenkilö Veikko Krekilä.

Musikantti-Hannu-Sippola

050 5391 765

Hannu Sippola

Hannu Sippola on harrastanut laulua noin 35 vuotta. Hän on aikuisiällä opiskellut klassista laulua Esko Jurvelinin johdolla, osallistunut laulukursseille ja pitänyt kirkkokonsertteja. Nykyään hän laulaa lähinnä hengellisissä tilaisuuksissa seurakuntien ja SRO:n yhteyksissä.

Kalle Sorsa kuva

0400 418131

Kalle Sorsa

Kalle Sorsa on Raamattuopiston vapaaehtoinen julistustyöntekijä. Hän avustaa ehtoollisella ja on veljensä Pekan kanssa messuissa musiikissa muutaman kerran vuodessa mukana.

Kalle käy myös laulamassa eri tilaisuuksissa SRO:n nimissä kirkoissa ja muissa hengellisissä tilaisuuksissa minne pyydetään. Koronan helpottaessa hän pääsee taas Malmin seurakunnan alueelle hoivakoteihin laulamaan sekä pitämään iltahartauksia. Kalle laulaa myös bassoa SRO:n Magnificat-kuorossa.

Pekka ja Kalle Sorsa laulavat

0400 418131

Kalle ja Pekka Sorsa

Veljekset Kalle ja Pekka Sorsa laulavat messuissa ja muissa tilaisuuksissa. Viime vuosina he ovat laulaneet omia laulujaan, joista he ovat tehneet yhden levynkin nimeltään Valoon Jään. Näitä levyjä myydään SRO:n työn hyväksi opistolla.

Marketta ja Hannu Tuomala yhteiskuva

Marketta

050 5700 429

Hannu

050 3510 827

Marketta ja Hannu Tuomala

Marketta ja Hannu Tuomala asuvat Kouvolassa, Myllykoskella. Heillä on kolme aikuista lasta ja kolme lapsen lasta.  He kertovat tulleensa uskoon Jumalan lapsiksi vuonna 1980, hengelliseksi kodikseen he kokevat Suomen Raamattuopiston.

Marketta ja Hannu tahtovat viedä evankeliumin ilosanomaa eteenpäin ennen kaikkea musiikin välityksellä. Se on heille luontevin tapa toimia Jumalan valtakunnan työsaralla. Toki puheenvuorojakin käytetään tilanteen ja tarpeen mukaan.

Matti ja Tuomo Vanhanen "Jeesus on Herra" -paidat päällä

Matti Vanhanen

045 6259 375

Tuomo Vanhanen

050 3450 615

Matti ja Tuomo Vanhanen

Veljekset Tuomo ja Matti julistavat puhein ja laulujen välityksellä ilosanomaa Kristuksesta. Tuomo asuu Kangasalla ja Matti Lahdessa. Veljekset ovat Pro Fide yhtyeen alkuperäisiä jäseniä. Ohjelmistossa ovat edelleen monet vanhat Pro Fiden laulut. Heidän sydämellään ovat erityisesti suomalaiset miehet ja he vierailevat mielellään miesten illoissa ja -tapahtumissa.