pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Perusta-lehden teologiset opintopäivät järjestettiin Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa 2.-4.1. Tapahtuman teemana oli ”kasvava kirkko maallistuneessa maailmassa”. Ruotsalainen puhujavieras, pastori Erik Johansson käsitteli luennollaan ja kanavassaan sitä, miten ”Raamatulle uskollisten” tulisi puhua homoseksuaalisuudesta pohjoismaisessa keskusteluilmapiirissä.

- Meillä ei tarvitse olla kaikkia vastauksia, mutta meillä täytyy olla kunnioittava asenne. HLBTQ-väki haastaa meidät, ja meidän täytyy ymmärtää heidän ajatteluaan, jotta voimme viedä heille evankeliumin, Johansson sanoi.

- Meidän pitää olla nöyriä ja huolellisia, kun keskustelemme homoseksuaalisuudesta. Meillä on kova työ säilyttää traditiomme. Jos emme kohtaa homoseksuaaleja suurimmalla kunnioituksella, meitä ei kuunnella, hän jatkoi.

Dosentti Markku Ruotsila ruoti omassa luennossaan nationalismin ja kristillisen oikeiston suhteita.

- Nationalismin sakralisoimisen (pyhäksi käsittämisen) vaara on läsnä kaikissa historiallisesti ja kulttuuripohjaisesti protestanttisissa maissa, koska protestantismin synty nivoutuu kansallisvaltioiden syntyyn. Niistä jokainen kehitti omat kansalliset myyttinsä omasta erityislaatuisuudestaan ja erityisasemastaan Jumalan pelastusjärjestyksessä - omasta valitun kansan asemastaan nimenomaan uskonsa pohjalta ja sen tähden, Ruotsila pohjusti.

- Kristillinen oikeisto ja osa muuta oikeistoa on ollut suunnannäyttäjiä tässä kansallismielisyyden uudessa nousussa, mutta se on myös alituisessa vaarassa horjahtaa raamatulliselta kapealta tieltä pelkän kansallisuuden idolisointiin.

- kristityn on pidettävä omasta maastaan ja kansastaan huolta mutta muistettava koko ajan ylempi kotimaansa tämän maailman ulkopuolella ja saarnattava pelastavaa uskoa Jeesuksessa, joka koskettaa ennen muuta jokaista yksittäistä ihmistä, Ruotsila totesi.

Opintopäivillä järjestettiin myös joulukuussa kuolleen piispa Olavi Rimpiläisen muistotilaisuus, jossa puhui muiden muassa Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen.

- Olli oli paljon, mutta ajatteli itsestään vain vähän. Osaava mies, mutta nöyrä. Oppinut, mutta kansan mies. Leikkiä Olli osasi laskea, myös itsestään. Hänen hymyään ei voi unohtaa, Huovinen sanoi.

Hän toi tilaisuuteen myös emeritusarkkipiispa John Vikströmin terveiset.

”Olavi Rimpiläinen oli piispainkollegion asiallinen, ystävällinen, huumorintajuinen ja solidaarinen jäsen. Ollihan oli hyvin seurallinen, ja me piispat saimme sen käsityksen, että hän todella viihtyi seurassamme. Tämä tuli erityisen selvästi esille jokavuotisissa hiihtoseminaareissamme, joissa me hyvässä hengessä asuimme, rukoilimme, työskentelimme ja hiihdimme yhdessä. Me piispat saamme siten muistaa Ollia kunnioituksella, rakkaudella ja kiitollisuudella”, Vikström lausui.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!