pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Raamattuopiston laulaja-evankelista Pertti Kallion työtä jatkavat Anna Pöyhönen ja Pietari Savolainen. Kari Kuusisto aloittaa Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen aluejohtajana.

Anna Pöyhöselle Raamattuopiston työ oli luonteva valinta. Hän on aikanaan käynyt opistolla Raamatun Peruskurssin ja opiskellut Avoimessa Raamattukoulussa. Pöyhönen on toiminut myös Raamattuopiston kanttorin Jenni-Kristiina Liirin sijaisena vuonna 2017.

Koulutukseltaan Pöyhönen on kanttori ja laulunopettaja.

- Jatkamme Pertin työtä, ilman muuta, mutta myös uusia avauksia on suunnitteilla. Esimerkiksi lapsiin liittyvän musiikkityön kehittämiseksi on tullut toiveita.

- Olen sydämeltäni muusikko, mutta minusta on kiva päästä musiikkisihteerin työssä tukemaan myös muita Raamattuopiston työmuotoja, Pöyhönen kuvailee.

Musiikkisihteerinä hänen vastuullaan tulee olemaan musiikkityön organisoiminen seurakunnissa ja Raamattuopiston toimipisteissä. Luonnollisesti työhön kuuluu myös soittamista ja laulamista eri tilaisuuksissa. Eräs merkittävä osa Pöyhösen tehtävää tulee olemaan vastuun ottaminen Pertti Kallion johtamista Sana soi -illoista.

- Olen aika monipuolinen muusikko, mutta tässä työssä mennään aina sanoma ja teksti edellä. Musiikkityyli on tavallaan toissijainen, Pöyhönen luonnehtii.

Myös Pöyhösen aviomies Jaakko on muusikko, rumpali. Perhe asuu Helsingissä. Aiemmin he asuivat Kuopiossa, jossa Anna Työskenteli kanttorina.

- Minulla on sen vuoksi verkostoja Itä-Suomessa, ja toivon voivani hyödyntää niitä myös Raamattuopiston työssä.

Pöyhönen työskentelee myös Ylellä, jonne hän tekee Hartaita säveliä -ohjelmaa. Raamattuopiston musiikkisihteerin työn hän aloittaa 1.8. Työsuhde on 70-prosenttinen.

- Odotan jo innolla, Pöyhönen sanoo.

”Oli puhetta, että uusia tuulia kaivataan”

Raamattuopiston uusi musiikkievankelista on 23-vuotias laulaja-lauluntekijä Pietari Savolainen, joka julkaisi Kynttilä-nimisen esikoisalbuminsa vuonna 2020.

- Oli puhetta, että uusia tuulia kaivataan Raamattuopiston musiikkityöhön. Pertti teki sitä omalla tyylillään, ja minä teen omallani. - Lähdetään kehittämään hommaa, Savolainen kertoo.

Savolainen tulee kiertämään Raamattuopiston tilaisuuksissa ympäri maata.

- Lähtökohtaisesti ajattelen, että teen edelleen omia lauluja ja esitän niitä, mutta varmasti myös yhteislauluja tulee ohjelmassa olemaan. 30-prosenttinen työni on kuitenkin suunniteltu juuri niin, että voin tehdä biisejä ja kiertää esittämässä niitä.

Raamattuopisto on Savolaiselle tuttu paikka: Hän on opiskellut Musiikkilinjalla sekä toiminut myöhemmin linjalla assistenttina. Tällä hetkellä Savolainen opiskelee musiikkikasvatusta, mutta uuden työn myötä opinnot jäävät hetkeksi tauolle.

- Olen ottanut työn ilolla vastaan, koska mikä on sen parempaa kuin päästä musiikin kautta julistamaan evankeliumia. Kun soitettiin ja pyydettiin, olin heti että mikäs siinä. Odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa, Savolainen sanoo.

Hän aloittaa Pöyhösen tavoin työssään 1.8. 2021. Savolaisen työsopimus on hänen omasta toiveestaan määräaikainen 31.5. 2023 asti.

Kari Kuusistolle evankeliointi on myös häntä itseään varten

Suomen Raamattuopiston Säätiö sai vuosien tauon jälkeen Pirkanmaalle ja Kanta-Hämeeseen oman aluejohtajan. Aiemmin Raamattuopiston vapaaehtoisena julistustyöntekijänä toiminut Kari Kuusisto on syntyperäinen tamperelainen. Hänellä on 30 vuoden yrittäjäkokemus ensiapu- ja ensihoitotuotteiden myynnistä. Työnsä ohella hän on antanut ensiapua myös hengellisesti apua tarvitseville - monessa mukana oleva mies tunnetaan aktiivisesta katu- ja vankilatyöstään Tampereen seudulla. Kaupungin kadut ja niiden muuttuminen ovat tuttuja asioita ”Amurin kakaralle”.

- Kasvavan päihdeongelman myötä turvattomuus on Tampereella lisääntynyt, jos vertaa lapsuuteeni 60-70-luvuilla. Viisivuotiaana uskalsin vielä kävellä yksin työläiskaupungin halki mummolaan.

Kuusisto kokee katu- ja vankilatyön kutsumuksekseen. Hengellinen ohjenuora katuevankelistan työhön on löytynyt Peter Joukaisen laulusta ”Ohjaa mun askeleet”.

- Peterin laulussa lauletaan ”Puhu tahtosi suuni kautta julki, jotta sen itsekin kuulisin.” ja ”Vie mut valoksi pimeisiin kolkkiin, jotta itsekin näkisin.” Vankilatyö on ollut loistava paikka kasvaa ihmisenä. Siellä on joukko ihmisiä, joiden kysymykset ovat hyvin mustavalkoisia. Siellä ei hienostella. Tällaisissa tilanteissa oma teologia on minimissä, ja olen joutunut rukoilemaan, että Herra puhuisi suullani.

- Olen oppinut paljon evankeliumin julistuksesta, kun Herra on saanut puhua suuni kautta. Monesti olen kokenut evankelioimistilanteiden olevan yhtä paljon minua kuin kuulijoitani varten.

Vaikka Karin hengelliset juuret ovat viidesläisyydessä ja körttiläisyydessä, häntä on kutsuttu monien eri järjestöjen tilaisuuksiin.

- Soppajonossa ei katsota, minkä kirkkokunnan ruokakassia tässä jonotetaan. Olen tehnyt evankelioivaa katutyötä yli kirkkokuntarajojen aina, kun on pyydetty ja tilanne on tuntunut sopivalta. Ensimmäinen yhteyden Suomen Raamattuopistoon sain vuonna 2001 pian uskoontuloni jälkeen. Sain appivanhempieni puolelta Urho Muroman kirjoja luettavaksi, ja Raamattuopistolla opiskellut sukulainen kehotti hakeutumaan opistolle. Myöhemmin Isä-poika -leirillä tapasin Pertti Kallion ja päädyin monille hänen reissuilleen mukaan soittamaan ja evankelioimaan.

Kari Kuusisto aloittaa Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen aluejohtajana 1.4. Työsuhde on 25-prosenttinen.

- Aluksi on tärkeää saada yhteys kaikkiin työn ystäviin ja hahmottaa alueiden toiminta, jotta korona-ajan jälkeen voimme taas jatkaa kokoontumisia normaaliin malliin. Tarkoitus on kehittää yhteydenpitoa nykytekniikan avulla ja pitää sitä yllä pandemian jälkeenkin.

- Valtakunnan työssä pätevät osittain samat lainalaisuudet kuin yritysmaailman markkinoinnissa, joten olen voinut käyttää yritystoiminnasta haltuun ottamiani laitteita ja oppeja julistustyössä. Podcast-kuunnelmat ja Youtube-videot ovat itselleni mieluisia työmuotoja. Niiden tekemistä varmasti jatketaan.

Petri Vähäsarja & Taneli Törölä

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!