pos-sro2-top4
pos-sro2-top5Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kehittämispäällikkö Jukka Kivimäkeen saatat törmätä monissa yhteiskunnallisissa ja kulttuurisissa riennoissa. Hän on Suomen Raamattuopiston vapaaehtoinen julistustyöntekijä ja Ystävät ry:n johtokunnan jäsen, samoin mukana tukemassa Inkerin kirkon työtä Karjalan rovastikunnassa ja Sodderin seurakunnassa.

Kevätaurinko lämmittää suloisesti ja valaisee päivä päivältä yhä pidempään. Ilma lämpenee ja päivä pitenee, koska planeettamme mukana kallistumme kohti aurinkoa. Itse aurinko, valon ja lämmön lähde, säteilee kyllä tasaisesti kaikkialle, meidän oma asentomme aurinkoon nähden vain on muuttunut.

Aurinko on lämmön lähde ja me olemme sen kohteita. Samoin voimme ajatella rakkaudesta. Myös rakkaudella on sekä lähde että kohde, joku rakastaa jotakuta.

Me kaikki ihmiset olemme Jumalan täydellisen rakkauden kohteita ja Hän rakastaa meitä kaikkia tasapuolisesti. Me kuitenkin kohtaamme Jumalan rakkauden eri tavalla riippuen siitä, olemmeko me itse kääntyneet Jumalan puoleen vai hänestä poispäin.

Jumala on luonnut meidät ihmiset omaksi kuvakseen. Näin Raamattu meille opettaa. Me itse emme ole jumalia, emmekä kykene toimimaan kuten Jumala, mutta Jumalan kuvina meidät on tarkoitettu heijastamaan sitä mitä Jumala on, siis myös Jumalan rakkautta.

Raamattu kehottaa meitä rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja myös lähimmäisiämme kuten itseämme. Mutta onko meissä sellaista todellista rakkautta että kykenisimme rakastamaan Jumalaamme, saati lähimmäisiämme?
Raamatun mukaan Jumala on rakkaus. Hän yksin on todellisen rakkauden lähde. Meistä ei todellisen rakkauden lähteiksi ole. Langenneina ihmisinä emme kykene edes välittämään Jumalan rakkautta puhtaana muille. Meidän omaan rakkauteemme on aina sekoittuneena omahyväisyyttä ja pyyteellisyyttä.

Jumala kuitenkin rakastaa meitä jokaista juuri sellaisena kuin olemme. Suostumalla siihen, että Jumala rakastaa meitä meidän omista ansioistamme riippumatta, voimme kohdata Jumalan vanhurskauden ja pyhyyden sekä uskomme kautta hyväksyä, että Jumala itse vanhurskauttaa ja pyhittää myös meidät. Pyhityksen kautta voimme heijastaa kohtaamaamme Jumalan rakkautta myös lähimmäisiimme.

Rakasta Jumalaa yli kaiken, siis lakkaa kapinoimasta Luojaasi vastaan ja suostu olemaan Jumalan kuva sellaisena kuin hän on sinut luonut. Rakasta lähimmäistäsi, siis suostu siihen että peilinä heijastat Jumalan hyvyyttä ja pyhyyttä kaikkialle minne vain Hän tahtoo.

Jukka Kivimäki

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!