pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa on luvassa tapahtumarikas kesä. Sekä Lähetyksen kesäpäivät että Hengelliset syventymispäivät järjestetään tänä vuonna Raamattuopistolla keskellä Kauniaisten vehreää puutarhakaupunkia.

Näistä Lähetyksen kesäpäivät ajoittuvat kesäkuun puoliväliin 15.-17. kesäkuuta. Hengelliset syventymispäivät järjestetään Kauniaisissa 23.-26. elokuuta. Aiemmin syventymispäiviä on järjestetty keskellä Helsinkiä, mutta nyt opiston omia tiloja hyödynnetään tämän suuren kesätapahtuman järjestämiseen.

Musiikkia, keskusteluja ja kuulumisia

Luvassa molemmissa kesätapahtumissa on hienoja musiikkiesityksiä, raamatunopetusta sekä monenlaisia keskusteluja ja seminaareja. Tapahtumat ovat myös varsin kansainvälisiä. Lähetyksen kesäpäivillä kuullaan kuulumisia esimerkiksi 50-vuotta tehdystä Etiopian työstä sekä muusta lähetystyöstä Mongoliassa, Bangladeshissä ja Itä-Aasiassa. Hengellisillä syventymispäivillä ovat läsnä mm. lähialueen kirkot Virosta ja Inkeristä, maahanmuuttajatyö sekä 70-vuotta täyttävä Israel.

Opiston eteen kohoaa kummankin tapahtuman yhteydessä iso teltta. Lisäksi opiston lukuisat luokkahuoneet, seminaaritilat, kirkkosali ja muut kokoontumistilat palvelevat kävijöitä. Yhteislaulu raikaa eri tapahtumissa, kun viidennen liikkeen omasta laulukirjasta eli Viisikielisestä löytyy jälleen rakkaita yhteislauluja.

Lapsille ja nuorille runsaasti ohjelmaa

Molemmissa tapahtumissa on myös runsaasti omaa ohjelmaa lapsille ja nuorille. Nukketeatteri Saviruukku viihdyttää koko perhettä lauantaina 16. kesäkuuta.

Hengellisillä syventymispäivillä on esimerkiksi perjantaina ja lauantaina kello 18 alkaen omaa nuorten ohjelmaa. Myös nuoremmille lapsille on myös paljon ohjelmaa, esimerkiksi lauantaina 25. elokuuta Jukka Salmisen lastenkonsertti koko perheelle. Kesäpäivillä on muksula 3-6 -vuotiaille ja elokuussa Hengellisillä syventymispäivillä on järjestetty lastenhoitoa eri ikäisille.

Tule Kauniaisiin nauttimaan niin hengen kuin ruumiin ravinnosta

Raamattuopiston on tilava ruokala, pihakahvila sekä kojut palvelevat nälkäisiä. Moni myös majoittuu Ystävien talon ja opiskelija-asuntolan tiloihin.

Kauniaisissa on parkkitilaa, vaikka kätevimmin paikalle pääsee junalla aivan opiston lähelle Kauniaisten asemalle. Myös lentokentältä pääsee nykyään junalla Kauniaisiin saakka.

Esimerkiksi Hengellisillä syventymispäivillä ohjelmaa on luvassa aamuvartiosta iltahartauteen saakka. Trubaduurit ja non-stop -esiintymiset tarjoavat yllätysohjelmaa päätapahtumien lomassa. Tervetuloa viihtymään ja virkistymään Kauniaisiin!

Lisätietoja

Lähetyksen kesäpäivien ohjelma

Hengellisten syventymispäivien ohjelma

uomen Raamattuopiston suositut torstain aamupäiväluennot jatkuvat keväällä. Avoimien ovien luennot käsittelevät niin jokapäiväisessä arjessa selviytymistä, uskonelämää kuin Raamatun opetuksia.

Ennen luentoja on mahdollisuus osallistua kello 10 alkaen aamuehtoolliselle. Yleisöluento auditoriossa alkaa kello 10.45. Puolelta päivin on mahdollisuus jatkaa vielä lounaalle sekä kirja- ja kirppisostoksille.

 

Huhtikuussa tunteita ja viisautta

Pelot, sairaudet ja viisaus tulevat käsittelyyn huhtikuussa Avoimien ovien luennoilla. 5.4. TT Juho Sankamo pohtii, miten henkivaltoihin tulisi suhtautua. Aluejohtaja Jukka Niemelä puolestaan miettii 12.4., onko sairaus paholaisen ase – vai kenties Jumalan.

Juha Vähäsarja tarkastelee 19.4. kysymystä siitä, tarvitseeko lopunaikoja pelätä. Kiinnostavan kuukauden päättää TT Raimo Mäkelän luento 26.4. siitä, miten tulen viisaaksi.

 

Toukokuussa apostoleita, marttyyreita ja uskonpuolustajia

Toukokuussa jatketaan uskonasioissa. Pastori Riku Larmala miettii 3.5., miksi Raamattu puhuu niin paljon apostoleista, eikä Jeesuksen pitäisi olla keskiössä. TT Vesa Ollilainen punnitsee 17.5., miten puolustaa uskoaan nykyajassa. TM Veli-Matti Kujala päättää luentosarjan 24.5. aiheenaan Mitä voimme oppia varhaiskirkon marttyyreilta?

Suomen Raamattuopiston Säätiössä ja sen tytäryhtiöissä helmikuussa alkaneet YT-neuvottelut on saatu päätökseen. Säätiön ja tytäryhtiön hallitukset ovat päättäneet, että talouden tervehdyttämiseksi henkilöstöä vähennetään eläkejärjestelyjen, osa-aikaistamisten ja irtisanomisten kautta.

Alun perin vähennystarve oli 11-14 henkilötyövuotta. Valtaosa vähennystarpeesta pystyttiin ratkaisemaan eläkejärjestelyjen ja osa-aikaistamisen keinoin. Neuvottelujen päätteeksi jouduttiin irtisanomaan kolme henkilöä.

- Olemme pyrkineet henkilöstön kanssa käyttämään kaikki keinot, jotta saavuttaisimme mahdollisimman hyvän ratkaisun vaikeassa tilanteessa, sanoo SROS:n toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

- Nyt tehtyjen vaikeiden ratkaisujen jälkeen mahdollisuutemme taloutemme tasapainottamiseen ovat selvästi paremmat.

 

Vähennykset kohdistuvat kaikkiin toimintoihin

Vähennykset kohdistuivat koko Suomen Raamattuopiston Säätiön ja sen tytäryhtiöiden toimintoihin. YT-neuvottelut ovat osa prosessia, jolla on korjattu Suomen Raamattuopiston Säätiön vuosia jatkunutta talouden alijäämää.

- Tahdomme kiittää kaikkia, niin työmme ystäviä kuin henkilökuntaa esirukouksesta ja kaikesta siitä tuesta, jota olemme saaneet taloudellisesti vaikeiden aikojen keskellä, Lauri Vartiainen kiittää.

- Tämä on ollut yksi vaikeimpia ratkaisuja historiassamme. Tähän kuitenkin päädyttiin, jotta voisimme vastuullisesti kehittää Raamattuopiston työtä. Osallistumalla toimintaamme jokainen voi osaltaan tukea ensi vuonna 80-vuotiasta Raamattuopistoa sen hengellisen tehtävän täyttämisessä myös tulevaisuudessa.

Suomen Raamattuopiston Säätiön tiedote 7.2.2018

Suomen Raamattuopistolla alkoivat yt-neuvottelut – arvioitu vähennystarve on 11-14 henkilötyövuotta

Suomen Raamattuopiston Säätiön (SROS) henkilökunnalle on annettu helmikuun alussa neuvotteluesitys yhteistoiminta- eli yt-neuvottelujen aloittamisesta. Neuvotteluesitys koskee koko SROS:n ja sen kustannusyhtiön henkilökuntaa. Säätiön hallituksen määrittelemä arvio vähennystarpeesta on 11-14 henkilötyövuotta.

- Prosessin tavoitteena on saada vuosia jatkunut talouden alijäämä korjattua, kertoo SROS:n toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

- Taustalla on muun muassa vuokratuottojen ja kirkon myöntämän tuen lasku viime vuosien aikana.

SROS:lle ei esimerkiksi ole viime vuosina myönnetty yhteisiä kirkkokolehteja. Samaan aikaan henkilökannatus eli työn ystävien yksityinen tuki on viime vuosina kasvanut. Noin 45 prosenttia Raamattuopiston Säätiön tuotoista tulee yksityisten ihmisten tukena.

Käytämme yhdessä henkilöstön kanssa kaikki keinot saavuttaaksemme mahdollisimman hyvät ja inhimilliset ratkaisut tässä raskaassa tilanteessa, sanoo Lauri Vartiainen.

- Tavoitteena on tasapainottaa talous niin, että esimerkiksi viime vuonna toteutuneisiin, koko henkilökuntaa koskeneisiin lomautuksiin ei olisi jatkossa tarvetta.

 

Jatkossa tehdään töitä pienemmällä henkilömäärällä

Henkilöstömäärän leikkauksia pyritään tekemään tasaisesti eri osastoilla, hallinnosta ja opetuksesta julistustyöhön ja tukipalveluihin saakka. Suomen Raamattuopiston Säätiön koko konsernissa on vakituista henkilökuntaa noin 60, jonka lisäksi tehtävissä on määräaikaisia ja muun muassa tuntiopettajia kansanopiston tehtävissä.

Taloudellista tilannetta säätiössä heikensi runsaat kaksi vuotta sitten tapahtunut Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) koulutuksen loppuminen Raamattuopiston kampuksella ja siitä seurannut vuokratuottojen menetys. Raamattuopiston oman kansanopistokoulutuksen opiskelijamäärää onnistuttiin kasvattamaan esimerkiksi viime syksynä yli 50 prosenttia, mutta valtionosuuksissa tämä lisäys näkyy vasta viiveellä.

Esimerkiksi musiikkilinjan suosio on ollut pitkään vahvaa, maahanmuuttajalinjat vetävät myös hyvin sekä uudet urheilu- ja teatterilinjatkin on pystytty aloittamaan, kertoo rehtori Juha Vähäsarja.

Diakin aikana rakennettujen uusien koulutustilojen lainojen lyhennykset on kuitenkin maksettava ja oppilasmäärien uudelleensopeuttaminen on vienyt oman aikansa, minkä vuoksi joudumme nyt leikkaamaan toimintamenoja.

Myös kustannusosakeyhtiö Perussanoman joidenkin toimintojen uudelleenjärjestelyitä pohditaan yt-neuvotteluissa.  Yhtiö on varsin riippuvainen esimerkiksi kristillisten kirjojen menekistä.

 

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen, puhelin 09 5123 9189

Rehtori Juha Vähäsarja, puhelin 09 5123 9150

sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Raamattuopiston suositut torstain aamupäiväluennot jatkuvat keväällä. Avoimien ovien luennot käsittelevät niin jokapäiväisessä arjessa selviytymistä, uskonelämää kuin Raamatun opetuksia.

Ennen luentoja on mahdollisuus osallistua kello 10 alkaen aamuehtoolliselle. Yleisöluento auditoriossa alkaa kello 10.45. Puolelta päivin on mahdollisuus jatkaa vielä lounaalle sekä kirja- ja kirppisostoksille.

Helmikuussa uskon arkea ja avioliittotyötä

Helmikuun ensimmäisenä päivänä evankelista, naistyön koordinaattori Anne Pohtamo-Hietanen kertoo uskosta arjessa. Viikkoa myöhemmin Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen pohtii, mitä sanottava kirkkoisillä olisi nykyajan kristityille.

Helmikuun puolivälissä päästään pureutumaan kestävän avioliiton salaisuuteen. Perhe- ja avioparityöntekijät Eija ja Jouni Koskela ovat äänessä 15.2. Etelä-Suomen koulujen hiihtolomaviikolla puolestaan pastori Ilpo Kari tarkastelee, miten voi löytää oman kutsumuksensa.

 

Maaliskuussa uskontojen moninaisuutta ja kristittyjen yhteyttä

Maaliskuu alkaa räväkästi, kun ensimmäisenä päivänä Avoimen Raamattukoulun opettaja, TM Santeri Marjokorpi tekee liberaaliteologian ruumiinavauksen. Viikkoa myöhemmin 8.3. TT Eero Junkkaala pohtii tietä tasapainoiseen uskoon.

15.3. TM Marja-Kaarina Marttila vaeltaa uskontojen torilla uskoa etsimässä. 22.3. Lehtori Tiina Karlsson on tavoittelemassa kristittyjen yhteyttä.

 

Huhtikuussa tunteita ja viisautta

Pelot, sairaudet ja viisaus tulevat käsittelyyn huhtikuussa Avoimien ovien luennoilla. 5.4. TT Juho Sankamo pohtii, miten henkivaltoihin tulisi suhtautua. Aluejohtaja Jukka Niemelä puolestaan miettii 12.4., onko sairaus paholaisen ase – vai kenties Jumalan.

Juha Vähäsarja tarkastelee 19.4. kysymystä siitä, tarvitseeko lopunaikoja pelätä. Kiinnostavan kuukauden päättää TT Raimo Mäkelän luento 26.4. siitä, miten tulen viisaaksi.

 

Toukokuussa apostoleita, marttyyreita ja uskonpuolustajia

Toukokuussa jatketaan uskonasioissa. Pastori Riku Larmala miettii 3.5., miksi Raamattu puhuu niin paljon apostoleista, eikä Jeesuksen pitäisi olla keskiössä. TT Vesa Ollilainen punnitsee 17.5., miten puolustaa uskoaan nykyajassa. TM Veli-Matti Kujala päättää luentosarjan 24.5. aiheenaan Mitä voimme oppia varhaiskirkon marttyyreilta?

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!