pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Suomen Raamattuopiston Säätiö etsii

VIESTINTÄ- JA MARKKINOINTIPÄÄLLIKKÖÄ

Suomen Raamattuopiston Säätiö on itsenäinen, valtakunnallinen kristillinen järjestö keskuspaikkanaan Kauniainen. Kauniaisissa sijaitsee kansanopisto, sekä Vuokatissa ja Oulussa loma- ja koulutuskeskukset.

Etsimme luovaa ja innostunutta tekijää vastaamaan säätiön markkinoinnista ja viestinnästä.
Työssäsi suunnittelet ja tuotat monipuolisesti sisältöä mm. verkkoon, monikanavaisiin kampanjoihin, sosiaaliseen mediaan, radioon ja printtimediaan. Tiimiisi kuluu graafinen suunnittelija ja tiedottaja.

Edellytämme tehtävään soveltuvaa koulutusta, riittävää kokemusta alalta ja erinomaisia tiimityötaitoja. Esimiehenäsi toimii säätiön toiminnanjohtaja ja osallistut johtoryhmän työskentelyyn oman vastuualueesi asioissa.

Tarjoamme monipuolisen ja kiinnostavan työn sekä innostavan työyhteisön. Toimipisteesi sijaitsee Kauniaisissa hyvien liikenneyhteyksien lähellä.

Lähetä hakemuksesi Suomen Raamattuopistolle sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. mahdollisimman pian, sillä aloitamme haastattelut heti soveltuvien henkilöiden haettua paikkaa. Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen p. 040 451 6300.

Lounaslista vko 46
12.-18.11.2018  

Maanantai

Kreikkalainen jauhelihavuoka / Kreikkalainen kasvisvuoka
Hedelmäsalaatti
Kahvi, tee

Tiistai

Nakkikastike / Kasviskastike
Perunat
Kiisseli
Kahvi, tee

Keskiviikko 

Kermainen uunikala / Kasvisvuoka
Perunat
Kiisseli
Kahvi, tee

Torstai 

Wienin leike / Kasvispihvi
Yrttiperunat
Rahka
Kahvi, tee

Perjantai 

Kasvissosekeitto
Kiisseli
Kahvi, tee

Lauantai 

Kalaleike
Perunasose
Kiisseli
Kahvi, tee

Sunnuntai 

Naudan paistia
Perunoita
Lämpimiä kasviksia
Kylmää kalaa
Tiramisu
Kahvi, tee

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tampereen Sana Soi -iltojen kippari Pertti Kallio kertoo, että Finlaysonin kirkossa vietettävien iltojen vahvuuksia ovat kodikkuus ja maanläheisyys. Erityisen vaikuttavaa on, jos tapahtumassa esiintyvä julkisuuden henkilö tunnustaa uskonsa.

Sana Soi -iltoja alettiin viettää Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa vuonna 1991. Pari vuotta myöhemmin tapahtuma rantautui myös Tampereelle. Syksyllä juhlitaankin Tampereen Sana Soi -iltojen 25-vuotista historiaa. Suomen Raamattuopiston musiikkisihteeri, laulajaevankelista Pertti Kallio kertoo Sana soi -iltojen synnystä:

- Idean isänä ja moottorina oli julistustyön silloinen johtaja, Pauli Tuohioja. Hän pyysi Anne Pohtamo-Hietasen Sana Soi -iltojen alkuvuosina juontajakollegakseen ja aisaparikseen. Pauli esimiehenäni pyysi myös minua käynnistämään Sana Soi -illat Tampereella ja ottamaan jonkun näpsäkän naisjuontajan työparikseni. Heti tiesin, että pyytäisin mukaan tyylikkään liikenaisen, evankelistalahjaisen sisustussuunnittelijan Leena Bromanin kanssani juontamaan ja suunnittelemaan iltoja ja siitä käynnistyivät nämä illat 25 vuotta sitten yhteistyössä Tampereen Tuomiokirkon kanssa syksyllä 1993. Leenan kanssa olimme sitä mieltä, että tavalliset seurakunnan kirkkoillat pyörivät kyllä ilman meitäkin, mutta ”erityisillat” sopivat meille ja näitä ”erityisiltoja” Sana Soi -illat ovat olleet kaikki nämä vuodet menestyksekkäästi. Lyhyesti näistä muodostunut neljän E:n iltoja: Elämänmyönteisiä. Eteneviä. Evankeliumia välittäviä. Elämyksellisiä. Sitä kansa arvostaa kaupungissa.

Kuukausittain järjestettävissä illoissa käy yleensä 150-250 ihmistä. Illan ohjelmaan kuuluu yhteislauluja sekä kaksi vierailijaa, yleensä muusikko ja puhuja. Kallio kertoo jokaisen illan vaativan paljon työtä, jota tehdään noin seitsemän hengen tiimissä.

– Nämä illat ovat juurtuneet tamperelaiseen elämänmenoon, ja voidaan puhua tamperelaisesta kirkkokulttuuri-ilmiöstä. Tarkoitus olisi, että iltojen kautta ihmiset ymmärtäisivät, että seurakunta on kiinnostuneiden, täysjärkisten ihmisten hyvää toimintaa. Aika paljon käy etsijöitäkin, koska iltoihin on vapaa pääsy. Kun illoissamme julkisuuden henkilö tunnustaa uskonsa, se on puhuttelevaa. Olen iloinnut siitä.

- Muistan yhä hyvin alussa vilpittömästi rukoilleeni: ”Johda ja siunaa näitä iltoja. Anna sanomaa ja väkeä näihin iltoihin”. Nyt kun tuosta huokauksesta Jumalalle on kulunut 25 vuotta, tajuan, että Jumala on vastannut ja ottikin todesta vilpittömän rukoukseni. Kaikkea tuota olemme saaneet ja runsaasti. Tuomiokirkon kirkkoherra, tuomiorovasti Olli Hallikainen on toivonut, että näitä iltoja ei saa lopettaa. Tuomiokirkkoseurakunnalla ei ole tarjota mitään vastaavaa, joka kerää näin säännöllisesti hyvin aikuisväestöä iltoihin. Tämä on kaikkien etu ja ilo. On luottamus ja armo, lämpö ja läheisyys, silta, jota astua. Se tekee yhä nöyräksi. En voikaan paukutella henkseleitä paisuvana kipparina ja kiittää vain itseäni ja muita, vaan yhä edelleen sydämeni ja Jumalani muistuttaa: Muista, keltä kaikki on tullut? Muista keltä pyysit ja keltä sait? Älä kovene, kylmene, ja paadu itsehyväisyyteen. On kysymys Jumalan lahjasta ja ihmeestä, tiedät hyvin sen itse, kaikki toimintavuodet kokeneena ja nähneenä. Ensimmäistä kertaa Tampereella, kotikaupungissani ja kotiseurakunnassani ei olla edes Sana Soi ihmeen edessä.

-Tämän aion sanoa nyt Juhlaillassamme su 16.9. kun se on niin totta. Tämä juhlailta on järjestyksessään jo 217. Sana Soi -iltamme. Kaupungissa on yhä hengellistä kaipuuta ja etsintää, se ei ole minnekään häipynyt, se on lähetyskenttämme SRO:n työssä. Hienoa, kun Sana Soi -iltojen kantaisä Pauli ja Annekin ovat juhlassamme nyt paikalla. Illan teema: ”Juhlan aika” toteutuu monessa muodossa.

 

Syksyn tulevat illat ja vieraat

16.9. klo 18 Tampereen Tuomiokirkossa vieraina Vivamon johtaja Leena Broman ja basso Jaakko Ryhänen.  
14.0. klo 18 Finlaysonin kirkossa vieraina kirjailija-evankelista Jorma Kalajoki ja baritoni 
11.11. klo 18 Finlaysonin kirkossa vieraina kirjailija Riitta Lemmetyinen ja sahansoittaja Aarne Laasonen
16.12. klo 19 Finlaysonin kirkossa vieraina piispa Matti Repo, sekä viihdelaulajat Inga Sulin ja Erkki (Eki) Liikanen

Suomen Raamattuopiston Säätiö on saanut rahoituksen uudelle Lohtua läsnäolosta -diakoniahankkeelle. Saattohoidon vapaaehtoishanke auttaa elämänsä loppuvaiheessa tukea tarvitsevia.

Rahoituksen hankkeelle on myöntänyt Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiva Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuskus STEA. Hanke on kolmivuotinen, mutta STEA:lta haetaan jatkossakin vuosittain rahoitus hankkeille.

Suomen Raamattuopistolla on aiemmin toiminut Ollaan ihmisiksi! -lähimmäispalveluhanke. Vuodenvaihteessa päättyneessä hankkeessa oli mukana yli 60 vapaaehtoista.

- Koimme, että toimintaamme luotettiin kovasti, kun saimme uuden rahoituksen STEA:lta, sanoo SROS:n talousjohtaja Ilkka Hyövälti.

 

Vapaaehtoiset auttavat saattohoidossa olevia ja heidän läheisiään

Uuden hankkeen tarkoitus on tukea vanhusten hoivakodeissa ja omissa kodeissaan elämänsä loppuvaihetta eläviä sekä heitä saattamassa olevia omaisia. Lisäksi hanke haluaa lisätä hoivayksiköiden osaamista vapaaehtoisten kanssa toimittaessa.

-Toiminta aloitetaan pääkaupunkiseudulta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Elina Lamminmäki.

- Rohkaisevia kokemuksia on jo saatu Kaunialan sairaalassa toteutetun pilottihankkeen kautta.

 

Hanke alkaa Kauniaisten läheltä ja pyrkii laajenemaan muualle Suomeen

Hankkeen aikana kartoitetaan mahdollisuuksia laajentaa toimintaa Raamattuopiston omien verkostojen avulla eri puolille Suomea. Tässä vaiheessa Espoon ja Kauniaisten kaupunkien vanhuspalvelujen kanssa on tehty aiesopimus toiminnan käynnistämisestä.

Pelkästään näiden alueella on yli 40 hoivayksikköä, jotka ovat sitoutuneet hoitamaan asukkaansa loppuun asti. Tiettävästi missään niistä ei kuitenkaan ole elämän loppuvaiheeseen keskittynyttä, organisoitua vapaaehtoistoimintaa.

 

Vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään – ensimmäinen koulutus maaliskuussa

Harva kuolemaa lähestyvä haluaa olla yksin. Kaikilla ei kuitenkaan ole omaisia tukenaan.

- Vapaaehtoisen eräs tärkeä tehtävä onkin sijaistaa puuttuvaa omaista. Toiminta on ihmisenä ihmiselle olemista ja läsnäoloa, kertoo projektipäällikkö Elina Lamminmäki.

Toiminta tarvitsee paljon tekijöitä. Hanke järjestää vapaaehtoisille koulutusta sekä työnohjauksellista tukea ja mukaan pääsee joustavasti ympäri vuoden.

Ensimmäinen koulutus järjestetään Raamattuopistolla palmusunnuntaina. Tarkka ajankohta on 25.3.2018 kello 13.30-19.30.

Koulutus ei sido mihinkään ja on maksuton. Tarjoiluja varten pyydetään ilmoittautumaan 20.3. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781. 

 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Elina Lamminmäeltä tai verkkosivuilta oheisen linkin kautta:

www.sro.fi/lohtualasnaolosta

 

Suomen Raamattuopiston Säätiön hallitus on kutsunut TM Petri Kortelahden Raamattuopiston valtakunnallisen julistustyön johtajaksi. Kortelahti on 47-vuotias pastori ja Raamatun opettaja, joka siirtyy Raamattuopiston palvelukseen Diakonialaitos Lahden diakoniajohtajan tehtävästä. 

Petri Kortelahti aloittaa uudessa tehtävässään huhtikuun alussa. Hänen keskeinen työtehtävänsä on johtaa Raamattuopiston toimintakeskusten ulkopuolella tehtävää julistus-, opetus- ja sielunhoitotyötä. Hän myös koordinoi ja kehittää vapaaehtoisten sekä Raamattuopiston ystävien toimintaa.

Tehtävää tällä hetkellä hoitava julistusjohtaja Pekka Heiskanen siirtyy eläkkeelle kesään mennessä. Heiskanen on ollut pappina yli 40 vuotta, joista hän on työskennellyt Suomen Raamattuopiston eri tehtävissä lähes 30 vuotta.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!