pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Koronatilanteen helpottaessa jumalanpalveluksiin voi jälleen saapua paikan päälle. Olet lämpimästi tervetullut!

 

Osallistujarajoituksien vuoksi ilmoittauduthan tilaisuuteen etukäteen. Jumalanpalvelukseen voit ilmoittautua oheisella lomakkeella tai soittamalla Raamattuopiston vaihteeseen p. 09 512 3910 ma-pe klo 9.00-14.00. Jokainen osallistuja on ilmoitettava erillisellä lomakkeella. 

Ilmoittaudu tästä sunnuntain 26.9. jumalanpalvelukseen

 

Jumalanpalveluksessa jätäthän vähintään yhden penkin väliä muihin osallistujiin.

Ethän saavu tilaisuuteen, mikäli sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita.

Edellytämme kaikkien osallistujien käyttävän kasvosuojainta, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta sekä pitämään turvavälit muihin osallistujiin.

 

Jumalanpalvelus on katsottavissa myös verkkosivuillamme www.sro.fi/tv ja kuunneltavissa Radio Deissä sunnuntaina klo 11.00-12.00.

Raamattuopiston ruokala on suljettu 26.9.2021, joten jumalanpalveluksen jälkeen ei ole lounasta tarjolla.

Mahdollisista jumalanpalvelusta koskevista muutoksista ilmoitamme tällä sivulla erikseen. 

 

Uusi iltapäivämessu 19.9. alkaen

Raamattuopistolla Kauniaisissa alkaa uusi kerran kuussa sunnuntai-iltapäivisin klo 16 järjestettävä rento ja yhteisöllinen iltapäivämessu.

Musiikki painottuu Viisikielisen lauluihin ja svengaaviin virsisovituksiin. Lapsille on pyhäkoulu, messun yhteydessä on mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukoukseen ja kahvipöydän antimista voi nauttia ennen ja jälkeen messun.

Syksyllä 2021 iltapäivämessua vietetään 19.9., 17.10., 14.11. ja 5.12. klo 16.

Tervetuloa mukaan koko perheen voimin!

Osallistujarajoituksien vuoksi ilmoittauduthan tilaisuuteen etukäteen.

Ilmoittaudu tästä 19.9. iltapäivämessuun.

 

Iltapäivämessu rakennetaan yhdessä!

Sinua tarvitaan mm.
- musiikkiin
- tekniikkatiimiin
- pyhäkoulun pitäjiksi
- tiedotukseen
- esirukousavustajiksi
- järjestämään kahvitusta
- tekstinlukijoiksi ja ehtoollisavustajiksi
- järjestelemään ja koristelemaan kirkkosalia
- suunnittelemaan messuyhteisön tapahtumia ja retkiä

Lisätiedot ja vapaaehtoistehtäviin ilmoittautuminen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 381 4279

Seuraa Hengellisiä syventymispäiviä Kauniaisista suorana osoitteessa Syventymispaivat.fi tai Raamattuopiston Youtube-kanavalla

Osa ohjelmasta on kuultavissa myös Radio Dein kanavalla.

Sunnuntain juhlajumalanpalvelus lähetetään myös AlfaTV:n kanavalla.

Katso Hengellisten syventymispäivien ohjelma tästä.

Hyvät ystävät,

pyydän mitä nöyrimme viestinnän tiimin puolesta anteeksi Hengellisten syventymispäivien ensimmäisen päivien teknisiä ongelmia. On todella harmi, etteivät kaikki ole saaneet kuvaa Kauniaisista ja Kellonkartanosta näkymään.

Syitä on ollut useita. Viime vuodesta moninkertaiseksi kasvanut kävijämäärä pääsi yllättämään meidät toden teolla. Verkkopalvelimemme ei kyennyt vastaamaan suureen yhtäaikaiseen rasitukseen. Tähän syynä on sisällönhallintajärjestelmän cache-välimuistipalvelun osittainen toimimattomuus, jonka juurisyy ei ole vieläkään lopullisesti selvinnyt. Olemme joutuneet myös taistelemaan monien tekniikkaan liittyvien yhteensopivuusongelmien kanssa ja tehneet itsekin virheitä.

Helpotusta tilanteeseen on luvassa

Syventymispaivat.fi on viime yön aika siirretty tehokkaammalle palvelimelle, joka kestää reilusti entistä suurempaa kuormitusta. Enää yhteyden ei siis pitäisi pätkiä ainakaan samassa mittakaavassa. Pyrimme tämän päivän aikana saamaan kuvavirran ohjattua samanaikaisesti myös Suomen Raamattuopiston Youtube-kanavalle.

Näillä toimilla tänään jokaisella pitäisi olla mahdollisuus päästä mukaan Vuokatinrannasta tehtävään lähetykseen.

Miksi emme striimaa suoraan vain Youtubeen?

Minulta on kysytty, miksi emme vain striimaa Youtubeen tai Facebookiin, niin kuin useimmat muutkin. Niiden käyttäminenhän on imaista. Se olisi kieltämättä helpompia tapa tehdä suoraa lähetystä Hengellisiltä syventymispäiviltä. On kuitenkin hyvä muistaa muutama tärkeä seikka.

Ensinnäkin, silloin kun verkkopalvelu on käyttäjälle ilmainen, käyttäjä on itse tuote, jota myydään. Amerikkalaiset some-jätit myyvät mainostajille tarkasti kohdennetun pääsyn meidän jokaisen sosiaalista mediaa käyttävän näytölle ja profiiliemme anonymisoidut tiedot kaupataan parhaiten tarjoaville. Samoin tekevät toki myös kotimaiset toimijatkin pienistä suuriin.

Me Raamattuopistolla haluamme kutsua ihmisiä Jumalan sanan kuuloon nimenomaan Raamattuopistolle, emmekä suurten verkkotoimijoiden alustoille, joilla olemme kauppatavaraa, joille loppuunsa hiottu tekoäly tarjoaa loputtomasti isäntänsä kassavirtaa palvelevia toimintakehotteita.

Toiseksi, meidän päätavoitteemme ei ole tapahtumiemme striimaaminen, suoran verkkolähetyksen tekeminen, vaan yhteisön rakentaminen. Striimaaminen siis palvelee tavoitettamme rakentaa yhteisöä.

Siksi meillä on omalla palvelimellamme Syventymispäiviä varten kehitetty chatti ja mahdollisuus lähettää kuvia WhatsApp-viesteinä. Siksi Kauniaisten jumalanpalvelusten suorat lähetykset tulevat aikanaan siirtymään jumalanpalvelusyhteiso.fi alustalle, jossa otamme käyttöön muitakin yhteisönrakentamisen ja vuorovaikutteisen palvelemisen muotoja.

Teemme siis työtä sen eteen, että digitaalisten kanavien kautta jokaisella, sinullakin, olisi mahdollisuus kokea olevasi osa yhteisöämme.

Yhteisön rakentaminen vuokratontille, vaikkapa Facebook-ryhmään, on riskialtista. Vuokranantaja voi milloin tahansa muuttaa sopimuksen sääntöjä tai irtisanoa koko sopimuksen. Jos Amerikan presidentiltä voidaan ottaa pois pääsy vuokratontilleen Twitterissä ja Facebookissa, se voidaan ikävä kyllä ottaa pois meiltäkin. Päivi Räsäsen ja Sari Savelan keskustelu Syventymispäivien sunnuntaiaamuna on mitä ajankohtaisin muistutus tästä tosiasiasta. Aiomme tulevaisuudessakin olla läsnä sosiaalisessa mediassa, mutta oman yhteisömme haluamme rakentaa omalle maallemme.

Edelläkävijän osa on joskus raskas

Edelläkävijyys edellyttää halua ja kykyä sietää epävarmuutta ja epäonnistumisia sekä rohkeutta hylätä toimiviakin ratkaisuja. Kristillisellä kentällä kukaan ei ole oikeastaan vielä täysin onnistunut digitaalisessa yhteisönrakentamisessa.

Me haluamme yrittää ja toimia omalta osaltamme edelläkävijöinä. Pyrimme jatkuvasti etsimään uusia mahdollisuuksia toteuttaa yhteisönrakentamista ja punnitsemme ratkaisujen sopivuutta Suomen Raamattuopiston Säätiön työhön.

Omalle tontille rakentaminen omin voimin on vaativa urakka. Nyt olemme siinä vaiheessa, että joudumme sietämään myös epäonnistumisia, aloittamaan epäonnistumisen jälkeen alusta ja opettelemaan uuden tavan toteuttaa strategiaamme.

Teemme työtä pienillä taloudellisilla resursseilla, mutta suurella sydämellä. Viestinnän tiimissä ja vapaaehtoisina on huippuosaajia monilta eri aloilta. Uskon, että yhdessä heidän kanssaan ja teidän tuellamme pääsemme tavoitteeseemme. Saamme rakennettua jäseniään palvelevan ja hoitavan digitaalisen yhteisön, joka kutsuu mukaan myös niitä, jotka eivät vielä tai enää Kristusta tunne. Yhteisön, jossa on aina tarjolla luotettavaa ja ravitsevaa Jumalan Sanaa.

Kiitos, että olet kanssamme tässä työssä mukana!

Ystävällisin terveisin,

Kai Lappalainen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Suomen Raamattuopiston Säätiö

Suomen Raamattuopiston Ystävät ry:n vuosikokous pidetään lauantaina 21.8.2021 klo 12:00 Suomen Raamattuopistolla opetustilassa 1. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä esitys Vuokatinrannan lomahuoneistot Oy:n osakkeiden hankkimisesta yhdistykselle.

Tiukentuneen koronatilanteen vuoksi kokoukseen voi osallistua myös etänä. Saat Teams-linkin pyytämällä sitä etukäteen sähköpostitse Petri Kortelahdelta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Paikan päälle tulevien kesken huolehditaan riittävistä turvaväleistä, maskien käytöstä ja muista viranomaisten edellyttämistä varotoimista.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!