pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Viime päivinä radiossa on soinut usein laulu: Olen särkynyt saviruukku... Se onkin oikein hyvä, terapeuttinen hengellinen laulu kohdata myös korona viruksen uhka, kriisi ja aistia toivottu muutos. Käyn lyhyesti laulun pääkohdat lävitse. Toivottavasti joku saa laulusta apua ja toivon kipinöitä elämäänsä:

Olen särkynyt saviruukku, pala palalta murtui pois. Ihmettelin ja itkin. En millään murtunut ois.
Korona murtaa, särkee pala palalta rakennettua perusturvallisuutta ja osoittaa koko ihmiselämän haurauden.  Eurooppa ja maailma on nyt kanssamme ihmeissään.  Meillä on yhteinen itku, vakava uhka ja kriisi. Luonnollista on, että kukaan ei tahtoisi murtavan. Nyt jokaista murretaan, kysymättä tahtoa.

Sinä Herra, minut murskasit, vaan talletit kaikki palat.
Keneltä tämä on tullut? Kuka murskaa? Olisiko aihetta syyttää Kiinaa, ulkomailta tahtomattaan taudin Suomeen tuoneita vai muita? On hyödytöntä syyttää edellä mainittuja, ainakaan kristittyjen. Ei niin. Tämä on Jumalan sallima. Saamme ottaa viruksen ”vitsauksen”, koko kärsimyksen Jumalan kädestä. Kohdata se kuin Job. Oma luontomme sotii Jobin lailla sitä vastaan. Aina sotii. Sellaista on kärsimys. Kysymme Jumalalta: Miksi ja kuinka kauan? Kohde on oikea, mutta taivas on hiljaa. Laulu vie oikealle lähteelle: Sinä Herra, minut murskasit, vaan talletit kaikki palat. Se on raittiin kristillinen näkökulma. Vaikka virus on vakava ja vie ihmishenkiä Euroopassakin, Jumalalta eivät ole palat hukassa. Meiltä ne ovat ja olemme palasina. Sana ”talletit” on viittaus toivosta ja meille syvästi salatusta kaiken tarkoituksesta.

Niin paljon minua rakastit. Tahdoit uutta kokonaan.
Rakastit? Lähes loukkaava sanavalintako liian vakavan edessä? Kristitylle kaiken takana on sittenkin Jumalan rakkaus. Se on toisinaan makeaa, toisinaan suolaista rakkautta. Oletko kokenut samoin jo elämässäsi? Se kuuluu Jumalan kouluun ja toimintatapoihin. Suolaisemmankin rakkauden kautta on syntynyt elämään paljon uutta, joskus ihan uutta kokonaan. Kärsimyksessä toinen kovettuu toinen sulaa ja murtuu. Saatamme aikanaan koronan laantuessa kuulla seurakunnissa uusia kertomuksia, miten joku koronan kourista selvinnyt on herännyt tajuamaan, miten väärälle perustalle, hiekalle oli koko elämänsä rakentunut. Korona herätti, luhisti kaiken ja sydän aukesi lopulta löytäen Kristuksen armon ja pelastuksen. Myös kivettyneet seurakunnat ja yhteisötkin voivat uudistua ja horisontit avautua uudestaan. Aika näyttää.

Anna savelle uusi muoto, tee minusta uusi ruukku. Rakkautesi näytät, taas murtunutta käytät.
Olemme eläneet Suomessa liiaksi yksilökeskeistä, itsekästä, minä, minä aikaa. Olisikohan tässä nyt lehti kääntymässä? Ainakin auttamisen halu riskiryhmiä, ikäihmisiä ja sairaita kohtaan on kasvanut. Kuin olisi löydetty orastava muoto välittää ja näyttää (Jumalasta lähtöisin olevaa) rakkautta, jossa jakaja ja saaja ovat herkällä paikalla, kumpikin saamassa toisiltaan. Ei ole jätetty ja heitetty ketään pois ja syrjään. Olemmekin kallista. Tahdon kertoa särkyneille, ei siruja heitetä pois. Kallista halpa savikin Mestarin kädessä ois.” (Liisa Pukkinen-Pajunen). Voisiko tätä lauluin enää paremmin ilmaista?

 

Pertti Kallio
Laulaja-Evankelista

SRO:n toiminnasta tiistaina 31.3.2020

Suomen Raamattuopisto jatkaa toimintaansa koronaviruksen leviämisen estämiseksi määrätyistä rajoitustoimista huolimatta. Olemme löytäneet uusia tapoja järjestää koulutusta linjoillamme 13.5.2020 saakka. Sen jälkeen toivomme, että ainakin osittain voisimme palata lähiopetukseen.

Olemme siirtyneet etäopetukseen 18.3.2020 alkaen niillä linjoilla, joilla se on mahdollista. Järjestämme myös lyhytkursseja verkkotyökalun avulla ja seuraava tällainen on Sisälle Sanaan, jonka aiheena on Uuden testamentin Ilmestyskirja. Ilmestyskirja vie meidät pohtimaan Jumalan toimintaa aikojen lopulla ja samalla se avaa meille näkymän taivaan iloon. Kurssilla opettavat Veli-Matti Kujala, Jari Rankinen ja Santeri Marjokorpi. Voit ilmoittautua mukaan verkkokurssille tästä linkistä.

Seuraamme poikkeustilan kehittymistä ja kerromme tällä sivulla, miten koulutuksemme jatkuu.

Haku lukuvuoden 2020-2021 linjoille on alkanut

Nyt on paras aika hakea ensi lukuvuoden linjoille. Tiedot kaikista linjoista ja hakulomakkeet löydät tältä sivulta. Kiinnostavatko sinua musiikkiopinnot kristillisessä ympäristössä, urheilulähetystyön haasteet tai Raamatun järjestelmällinen opiskelu asiantuntijoiden avulla? Raamatun peruskurssi nuorille, perinteinen PK, on erinomainen vaihtoehto välivuodeksi. Onko sinulla maahanmuuttajaystäviä, jotka etsivät suomen kielen kursseja? Olethan rohkeasti yhteydessä linjan vastaavaan opettajaan, jos haluat tietää lisää opintojen sisällöstä tai lähetä saman tien sähköinen hakemus.

Koronavirus on meille kristityille kutsu rukoukseen. Rukoilemme, että Jumala laskee siunaavan kätensä kansamme ja koko maailman ylle ja armahtaa meidät.

Varjelusta Sinun ja läheistesi elämään.

Marja-Kaarina Marttila
rehtori
Suomen Raamattuopisto
Helsingintie 10
02700 Kauniainen
09 512 39129


Suomen Raamattuopistossa on ryhdytty koronavirustilanteen edellyttämiin toimiin. Julistustyön johtaja Petri Kortelahti muistuttaa, että Jumalan armonvälineet toimivat myös poikkeusoloissa – “ja varsinkin niissä”.

 

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti Suomen Raamattuopiston kansanopistolinjat ja lyhytkurssit keskeytetään ajalle 18.3-13.4.2020. Kansanopiston rehtori Marja-Kaarina Marttila, kertoo että opetus siirtyy näin ollen kuukaudeksi nettiin. 


- Opettajat laativat verkkoon monipuolisia etätehtäviä pitkien linjojen opiskelijoille. Opiskelemme Raamattua, musiikin teoriaa ja suomen kieltä nyt verkossa. Tässä käytetään kaikkia nykytekniikan suomia tapoja kuten luentoja, Skypeä ja sosiaalista mediaa.

- Riskiryhmien suojelemiseksi lyhytkurssit on peruttu kokonaan. Toivomme, että 14.4.2020 voimme palata takaisin lähiopetukseen. Kehotamme kaikkia opiston ystäviä käymään verkkosivuillamme ja seuraamaan, sinne tulevaa materiaalia, Marttila toteaa.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen kiteyttää, että “olemme nyt historiallisessa maailmanlaajassa poikkeustilanteessa, jollaista ei useimpien suomalaisten elinaikana ole tapahtunut”.

- Kiireen ja markkinahumun hiljentyminen antaa meille samalla mahdollisuuden aivan erityiseen paastonaikaan: kaiken tarpeettoman pois jättämiseen, Kristuksen kärsimystiehen hiljentymiseen ja ajan antamiseen kaikkein lähimmille. Annetaan ja vastaanotetaan apua ja rohkaisua! Vartiainen kannustaa.

 

”Ehkä joku odottaa jo soittoasi”

Jumalanpalvelukset Raamattuopistolla toteutetaan toistaiseksi ainoastaan radiolähetyksin. Metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja kertoo, että Radio Dein kanssa on sovittu niin sanottujen studiojumalanpalvelusten lähettämisestä.

- Jumalanpalvelus toimitetaan alle 10 hengen ryhmällä ja lähetetään normaaliin tapaan suorana lähetyksenä niin Radio Dein kuin internetinkin kautta. Radiokuulijat voivat siis osallistua sunnuntain radiojumalanpalvelukseen normaaliin tapaan.

Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahti korostaa, että vaikka jumalanpalveluselämä toteutetaan jonkin aikaa poikkeuksellisin menetelmin, hengellinen elämä ei katkea.

- Kuten piispa Bo Giertz on todennut, armonvälineet ovat Jumalan ojennetut kädet, jotka sulkevat minut suojiinsa, tekevät minussa työtä, korjaavat kuntoon ja johdattavat minua. Tämä perustotuus pätee myös poikkeusoloissa – ja varsinkin niissä, Kortelahti rohkaisee.

Hän jatkaa, että Raamatun perustotuuksien äärelle on pääsy myös kotikaranteenissa.

- Avaamalla vain Kirjan kammiossamme tai kuuntelemalla esimerkiksi SRO:n messuja radiosta – tai seuraamalla muuta raamatunopetusta nettisivuiltamme. Edelleen on hyvä muistaa, että papit voivat toimittaa ehtoollista yksityisesti ainakin pyydettäessä

- Ehtoollista voidaan siis pyytää ja kehottaa pyytämään, jos ja kun sitä ei ole nyt messuissa saatavilla ja tarvetta ilmenee. Ja kristittyjen yhteyttä on helppo hoitaa nykyajan viestivälineistöllä, vaikkei fyysisesti samassa tilassa oltaisikaan. Ehkä joku odottaakin jo soittoasi? Ja rukouksen reitti on aina auki – vaikka puhelimen äärellä yhdessä hiljentyen, Kortelahti ehdottaa.

 

Tulot laskevat heti – lahjoituksia tarvitaan


Talousjohtaja Ilkka Hyövälti kertoo, että kansanopiston sulkeminen merkitsee kansanopiston saamien kurssimaksutulojen välitöntä vähenemistä. Voimaan astuva kokoontumiskielto aiheuttaa myös sen, ettei Kauniaisissa, Vuokatinrannassa eikä Kellonkartanossa vietetä jumalanpalveluksia, mikä tarkoittaa sitä, ettei kolehtia voida paikan päällä kerätä. Sama koskee myös muita Raamattuopiston järjestämiä tapahtumia seurakunnissa ympäri Suomen.

Poikkeusolot haastavat meitä kaikkia. Me osaltamme jatkamme työtämme kaikin mahdollisin tavoin. Työmme on yli 50-prosenttisesti vapaaehtoisen kannatuksen varassa. Nyt pyydämmekin rakkaat tukijamme, että voisitte auttaa meitä kanavoimalla tukeanne verkkosivuillamme ilmoitettujen maksukanavien kautta.

Näin voit tukea Raamattuopistoa haastavassa tilanteessa:

  • Verkkopankin kautta osoitteessa nettikolehti.fi
  • Soittamalla 0600-02650 (21,86 € + pvm)
  • MobilePay-lahjoituksena käyttämällä lyhytnumeroa 13542
  • Tekstiviestilahjoituksena lähettämällä tekstiviestin numeroon 16588. Kirjoita viestiin lahjoituksesi summa ja välilyönti SRO, eli joko 5 SRO, SRO, 10 SRO, 20 SRO tai 40 SRO.

 

Olemme tukenasi

Seurakunta on yhteisö, jossa kaikkien tehtävänä on kantaa toistensa kuormia ja iloita yhdessä iloitsevien kanssa. Julistustoimintamme työntekijät ovat valmiina tarjoamaan keskustelu- ja rukoustukea. Voit ottaa yhteyttä joko sähköisesti tai soittamalla.

Yhteystiedot löydät tästä linkistä: https://sro.fi/yhteystiedot/julistustoiminta

Päivitetty 16.3.2020 klo 18:20

 

Elämme Suomessa nyt poikkeusolosuhteissa. Suomen Raamattuopiston toiminta sopeutetaan tilanteeseen. Valtioneuvoston päätöksen perusteella toimimme seuraavasti:

 

Ohjeistus Raamattuopiston linjoista ja kursseista

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti Suomen Raamattuopiston kansanopistolinjat ja lyhytkurssit keskeytetään ajalle 18.3-13.4.2020.

Vapaan sivistystyön tilat on päätetty sulkea ja lähiopetus niissä keskeyttää. SRO:ssa se tarkoittaa, että opetustiloissa Kauniaisissa ja Sotkamossa ei järjestetä mitään opetusta, keittiö suljetaan. Etäopetusmahdollisuutta ja kurssien järjestämistä virtuaalisesti selvitetään.

Raamattuopiston tuottamaa ohjelmaa voi seurata Radio Dein välityksellä, kotisivuillamme osoitteissa www.sro.fi ja www.raamattuopisto.fi, videoina Facebook-sivullamme ja podcasteina.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset Raamattuopistolla toteutetaan toistaiseksi vain radiolähetyksin. Jumalanpalveluskävijöitä ei valitettavasti voi Raamattuopistolle tulla.

Papit voivat toimittaa ehtoollista “yksityisesti” ainakin pyydettäessä (vrt. “Ehtoollinen sairaan luona”). Ehtoollista voidaan siis pyytää ja kehottaa pyytämään, jos ja kun sitä ei ole yleisesti messuissa saatavilla.

Perussanoma

Perussanoman asiakaspalvelu ja kirjamyynti saattavat olla avoinna lyhennetyin aukioloajoin. Tarkemmat tiedot asiakaspalvelun puhelinnumerosta (09) 5123 9120 sekä Perussanoman verkkosivuilta: www.perussanoma.fi

Perussanoman kirjatoimituksissa saattaa esiintyä satunnaisesti pieniä viiveitä. Pääosin toimimme täysin normaalisti.

 

Näiltä sivuilta ja osoitteesta www.raamattuopisto.fi saat ajantasaista tietoa muuttuvasta tilanteesta liittyen Raamattuopiston toimintaan.

 

Raamattuopiston tukeminen 

Mikäli haluat tukea Raamattuopistoa tässä vaikeassa poikkeustilanteessa, voit tehdä sen:

  • verkkopankin kautta osoitteessa www.nettikolehti.fi
  • soittamalla 0600-02650 (21,86 € + pvm)
  • MobilePay-lahjoituksena käyttämällä lyhytnumeroa 13542
  • tekstiviestilahjoituksena lähettämällä tekstiviestin numeroon 16588. Kirjoita viestiin lahjoituksesi summa ja välilyönti SRO, eli joko 5 SRO, SRO, 10 SRO, 20 SRO tai 40 SRO.

 

Suosittelemme että et jää yksin, vaan seuraat hengellisiä ohjelmia, luet Raamattua, soittelet sukulaisillesi ja ystävillesi, rohkaiset ja tulet rohkaistuksi. Ennen kaikkea pyydämme sinua sulkemaan maamme ja kansamme ja koko maailman esirukouksiisi. Jumala meitä ja kotejamme siunatkoon.

Päivitys 16.3.2020 klo 18:

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti Suomen Raamattuopiston kansanopistolinjat ja lyhytkurssit keskeytetään ajalle 18.3.-13.4.2020.

Tarkemmat tiedot löydät tästä linkistä: https://sro.fi/uutisia/3439-tiedote-koronavirukseen-liittyen-ystavillemme-asiakkaillemme-tapahtumiimme-ja-koulutuksiimme-osallistuville-ja-niita-jarjestaville-seka-toteuttaville

 

Tiedotus

Kuulemme päivittäin uutisia uuden korona-viruksen leviämisestä. Olemme Suomen Raamattuopistossa ryhtyneet pesemään ahkerasti käsiämme ja kaikki tietävät, miten tulee yskiä tai aivastaa. Kättelyn jätämme nyt väliin ja tervehdimme kaikkia hymyn voimalla.

Opistossamme ei ole yhtään COVID-tartuntaa eikä edes epäilyä. Olemme tästä kiitollisia ja jatkamme koulutuksia ja kursseja entiseen tapaan. Olet lämpimästi tervetullut!

Jos olet viimeisen kahden viikon aikana palannut ulkomaan matkalta tai sinulla on flunssan oireita, pyydämme noudattamaan THL:n ohjeita ja pysymään kotona. Kun tervehdyt, tervetuloa taas kursseille ja tapahtumiin!

Rehtori Marja-Kaarina Marttila

 

Päivitetty 12.3.2020 klo 15.20: THL:n ohjeiden noudattaminen

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!