pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Inkerin kirkon Keltossa 6.-8.5. pidetyn synodaalikokouksen yhteydessä vihittiin viisi uutta diakonia. Suomen Raamattuopiston Säätiö on tukenut Inkerin kirkon työtä jo yhdeksänkymmentäluvun alkupuolelta lähtien. Raamattuopiston vararehtori Veli-Matti Kujala ja Avoimen raamattukoulun vastaava opettaja Santeri Marjokorpi ovat palvelleet Inkerin kirkon tehtävissä jo useiden vuosien ajan. Iloitsemme yhteistyön syvenemisestä ja onnittelemme työntekijöitämme Veli-Mattia ja Santeria vihkimyksen johdosta.

Kuvat: Liliann Keskinen

  

Tulevaisuuden rakentajia

Pienryhmäohjaajakoulutuksen päätöspäivä tällä koulutuskierroksella pidettiin Jyväskylän Neulaskodilla lauantaina 27.4.2019. Lauantaipäivään osallistui jo toimivien pienryhmien ohjaajia tai ryhmäläisiä.

Koulutuksiin on liittynyt seurakunnassa paikallisesti järjestetyt kotikäyntikampanjat. Seurakuntalaiset ovat iloisesti yllättyneet heihin kohdistetusta huomiosta ja kampanjoiden jälkeen seurakuntaan on syntynyt uusia pienryhmiä.

Koulutus koetaan tärkeäksi ja tarpeelliseksi tulevaisuuttakin ajatellen. Seurakunnat tarvitsevat pienryhmiä, koska kirkon voimavarat pienenevät jatkuvasti. Vapaaehtoistoiminta tulee entistä keskeisemmäksi ja pienryhmillä on siinä tärkeä osuus.

Pienryhmä antaa hyvät valmiudet elää uskoa todeksi arjen keskellä luonnollisella tavalla

Pienryhmätoiminta on kanssakäymistä, jossa pyritään kohtaamaan erilaisuutta rakkauden hengessä, jotta jokainen saisi kasvaa kristittynä persoonansa mukaan ja löytäisi oman hengellisen identiteettinsä. Ryhmästä saa valmiuksia jakaa omia löytöjä toisillekin. Pienryhmäläiset voivat olla myös kutsumassa uusia ihmisiä mukaan ryhmään ja seurakunnan toimintaan vapaaehtoisiksi vastuunkantajiksi. Koko toiminnan tukijalkoina ovat Raamattu, rukous, rakkaus ja rohkeus.

Kouluttajilla Jussi Hokkasella ja Juha Parkkisella molemmilla on pitkä kokemus sekä pienryhmän jäsenenä että ohjaajana toimimisesta. Tapahtuman järjestivät Suomen Raamattuopisto ja Jyväskylän seurakunta.

 

Elokuussa vietetään 96. Hengellisiä syventymispäiviä. Päivien otsikkona on ”Raamattu keskelle elämää”, joka on myös Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminta-ajatus. Raamattu ei ole vain ihmisten sanoja Jumalasta, vaan Jumalan sanaa ihmisille. Siksi Raamattua tulisi lukea niin, että pyrkii noudattamaan sen opetusta elämässään, opettelee luottamaan sen lupauksiin ja rukoillen etsii sieltä elävää Jumalaa.
 
Sanan kautta Jumala itse ohjaa meitä oikeaan. Ennen kaikkea Raamattu kertoo kuitenkin suuren ilosanoman armosta ja anteeksiantamuksesta, jonka Jumala on valmistanut meille Jeesuksen ristintyössä. Ei Raamattua turhaan ole kutsuttu Jumalan rakkauskirjeeksi tälle maailmalle! Raamattuopisto tahtoo olla rohkaisemassa jokaista sanan säännölliseen lukemiseen. Kirja kuuluu keskelle elämää, sen arkeen ja pyhään. Se on luotettava opastaja elämän suurissa ja pienissä ratkaisuissa. Sana kuuluu todella elämän keskelle, ei vain museoon, kirjahyllyyn tai tutkijankammioon.
 
Vietämme Hengellisillä syventymispäivillä myös Suomen Raamattuopiston Säätiön perustamisen 80-vuotisjuhlaa. Elokuussa 1939, sodan nousevien pilvien alla kokoontui joukko herätyksen ystäviä Urho Muroman johdolla suunnittelemaan uuden järjestön perustamista. Järjestön tehtävänä oli ”harjoittaa sisälähetystyötä raamatullisessa evankelisluterilaisessa hengessä”. Jumala siunasi tuon pienten alkujen päivän. Työ on kasvanut ja jatkunut jo kahdeksankymmenen vuoden ajan. On tullut aika kokoontua kiittämään Jumalaa hänen uskollisesta huolenpidostaan. Matka jatkuu, ja saamme keskeneräisinä, mutta armahdettuina kulkea yhteistä taivastietä. Hengelliset syventymispäivät vietetään Suomen Raamattuopiston vehreällä tontilla, jossa lapsilla on leikkitilaa, ystävillä mahdollisuus rupatella ja kaikille paikkansa hyvän sanoman äärellä.
 
Olet sydämellisesti tervetullut yhteiseen juhlaamme!
 
Lauri Vartiainen
toiminnanjohtaja, SROS
 

Aluejohtajan tehtävänä on johtaa Suomen Raamattuopiston Säätiön (SROS) julistus-, opetus- ja sielunhoitotyötä alueellaan SROS:n strategian mukaisesti. Osa työstä kohdistuu Sotkamossa sijaitsevaan Vuokatinrannan kurssikeskukseen. Aluejohtaja vastaa julistustyön toiminnan ja talouden suunnittelusta, kehittämisestä ja seurannasta alueellaan. Hänen tehtävänään on oman alueensa vapaaehtoisten rekrytointi yhteistyössä julistustyön johtajan kanssa.

Edellytämme: sitoutumista Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen sekä kykyä opettaa ja julistaa Raamatun pohjalta. Arvostamme soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (esim. teologian maisteri) sekä aiemmissa tehtävissä testattuja tiimityön taitoja ja yhteistyökykyä, taitoa innostaa ja sitouttaa vapaaehtoisia Raamattuopiston työhön sekä hallinnollisia kykyjä. Aiempi esimieskokemus luetaan eduksi.

Hakemukset pyydetään lähettämään 15.5.2019 mennessä Suomen Raamattuopistolle, PL 15, 02701 Kauniainen, tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen tai 6.5. alkaen julistustyön johtaja Petri Kortelahti (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Tehtävässä aloitus esim. 1.9.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

”Me kaikki tarvitsemme Jumalan sanaa. Jumala haluaa, että Hänen sanansa kuuluu ja että sitä opetetaaan, että lapset ja nuoret, aikuiset ja iäkkäämmät, että me kaikki saamme kuulla mitä asiaa Jumalalla on meille. Sitä varten Raamattuopisto on olemassa.”

Näillä sanoilla vastaa Raamattuopiston uusi rehtori Marja-Kaarina Marttila kysymykseen miksi Suomen Raamattuopisto on olemassa. Katso videolta lisää Marja-Kaarinan ajatuksia Raamatun opiskelun merkityksestä ja myös siitä, millaisia kursseja Raamattuopistolla on tarjolla juuri sinulle.

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!