pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Radio Dein kautta lähetettävä Raamattuopiston jumalanpalvelus ei kuulunut 24.6. Myöskään tulevan sunnuntain 1.7. jumalanpalvelusta ei kuulla radion Dein kautta.

Sen sijaan kunkin jumalanpalveluksen saarna on jälkikäteen kuultavissa Suomen Raamattuopiston nettisivuilta. Sinne pääsee oheista linkkiä hiirellä napauttamalla: https://sro.fi/ohjelmat-radio-deissa/jumalanpalvelukset/jumalanpalvelusten-saarnat-2018

Juhannuksen aikoihin Radion Dein tekniikassa oli vikaa

Juhannuksen jälkeisen sunnuntain jumalanpalveluksen lähetyksessä oli tekninen häiriö. Vika on paikannettu Radio Dein asemalle. Sekä Radio Dei että Suomen Raamattuopisto pahoittelevat kuulijoille aiheutunutta haittaa.

Sunnuntaina 24.6. saarnasi Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson aluejohtaja  Jari Nordman. Sunnuntaina1.7. kello 11 alkavassa jumalanpalveluksessa saarnaa Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

Ehtoollisen ja seuraa saa tulemalla paikan päälle Kauniaisiin

Koko jumlalanpalveluksen voi kuulla heinäkuun alussa tulemalla paikalle Raamattuopiston kirkkosaliin Kauniaisiin osoitteeseen Helsinginkatu 10. Samalla voi osallistua muiden kanssa ehtoolliselle.

Sunnuntaista 8. heinäkuuta alkaen jumalanpalvelukset ovat jälleen kuultavissa normaalisti Radio Dein kautta. Loppukesästä Hengellisten syventymispäivien aikaan Radio Deistä on kuultavissa Raamattuopiston ohjelmaa lauantaina 25.8. kello 11-16.30 ja sunnuntaina 26.8. kello 10-12. Hengelliset syventymispäivät järjestetään myös Kauniaisissa Raamattuopiston tiloissa.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan jumalanpalveluyhteisömme toimintaan. Lapsille on oma sunnuntaisin pyhäkoulu ja Hengellisten syventymispäivien aikaan myös runsaasti omaa ohjelmaa.

 

Lähetyksen kesäpäivät järjestettiin Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa 15.–17.6.2018. Mittava kesätapahtuma toteutettiin Lähetysyhdistys Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhteistyönä. Tapahtumaan osallistui yli 2000 ihmistä.

Tänä vuonna Suomen Raamattuopiston tiloissa järjestetään kaksi mittavaa kesätapahtumaa, koska elokuun loppupuolella järjestetään vielä Kesäpäiviäkin isompi tapahtuma Kauniaisissa eli Hengelliset syventymispäivät 23.-26. elokuuta.

 

Opiskelijat heräsivät lähetystyöhön

Lähetyksen kesäpäivillä Kauniaisissa tarkasteltiin mm. suomalaisten herätysliikkeiden lähetyshistoriaa ja siunattiin uusia lähetystyöhön lähteviä. Sunnuntaina yhdeksän lähettiä varustettiin rukouksin lähetystyöhön.

Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää johdatti kuulijansa lähetysherätyksen historiaan ja nykypäivän haasteisiin. Hän muisteli noin 50 vuotta sitten alkanutta lähetysherätystä. Suomessa saatiin tukea erityisesti Norjasta, kun neljässä Pohjoismaassa puhkesi 1960-luvulla etenkin opiskelijoiden parissa voimakas herätys.

– On merkillepantavaa, että ensin ei perustettu organisaatiota. Tämä oli reunoilta alkavaa lähetystä, Mäkipää totesi.

– Opiskelijat kokoontuivat täällä Kauniaisissa sisälähetykseen keskittyvän Suomen Raamattuopiston tiloissa, joissa nyt olemme Kesäpäivillä.

 

Kolme järjestöä syntyi lähetysherätyksessä

Tämän liikehdinnän seurauksena perustettiin Lähetysyhdistys Kylväjä vuonna 1974. Mäkipää onnitteli myös 50-vuotta täyttäviä lähetysjärjestöjä Kansanlähetystä ja Sanansaattajia.

– 50 vuotta on Jumalalle kuin henkäys, mutta tässä ajassa on syntynyt kolme lähetysjärjestöä, Mäkipää totesi.

– Elämää ymmärretään usein taaksepäin katsoen. Olemme etuoikeutettuja, koska tämän lähetyksen ensimmäinen sukupolvi on vielä elossa.

Lähettien ja lähettäjien ansiosta Pekka Mäkipään maailmankartalla on nykyään kollegoita 19 kohteessa. Mäkipää muistutti myös, että uudella lähetyssukupolvella on oikeus olla yhtä radikaaleja kuin 1960-luvulla lähetystyönsä aloittaneilla. Hän korosti myös lähettäjien vapautta, sillä lähetystyötä ei tehdä millekään organisaatiolle vaan Jumalalle.

– Me emme saa sitoa lähettäjän kutsumusta itseemme tai järjestöömme, Mäkipää totesi.

 Uusi avioliittolaki ravistelee kirkkoa

Hän näkikin, että lähetystyössä tarvitaan yhä monia järjestöjä ja monia kohdemaissa olevia kirkkoja, joiden perustamishetkiä hänellä on ollut 25-vuotisen uransa aikana ollut kunnia olla todistamassa. Samaan aikaan Mäkipää suree Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa vallitsevaa syrjintää ja erkaantumista Raamattuun nojaavasta opetuksesta.

– Kirkossa suhtaudutaan syrjivästi joihinkin sen työntekijöihin. Ei anneta tiloja ja syrjitään varojen jaossa, Mäkipää totesi.

– Katsomme Kylväjässä, kumpi tämän voittaa, laiva vai myrsky. Luulen, että uuden avioliittolain tuoma puhuri ei ole vielä saavuttanut täyttä aallonkorkeutta.

Suomen Raamattuopisto tarjoaa itse tehtyjä, laadukkaita lounaita. Ruokasali löytyy Suomen Raamattuopiston Kauniaisten päärakennuksen toisesta kerroksesta ja lounaan voi maksaa sisääntuloaulaan.

Lounaslista vko 25
18.-24.6.2018


Maanantai          

Lasagnette / Kasvislasagnette
Kiisseli
Kahvi, tee

Tiistai    

Broilerkastike / Kasviskastike
Perunoita
Leivonnainen
Kahvi, tee

Keskiviikko         

Nakkikeitto / Kasviskeitto
Kiisseli
Kahvi, tee

Torstai

Possupihvi / Kasvispihvi
Kermaperunat
Rahka
Kahvi, tee

Perjantai             

Keittiö suljettu

Lauantai

Keittiö suljettu

Sunnuntai           

Keittiö suljettu

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

---

 

Keittiö kesätauolla 22.6.-13.8.2018

 

 

 

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

 

 

---

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa on luvassa tapahtumarikas kesä. Sekä Lähetyksen kesäpäivät että Hengelliset syventymispäivät järjestetään tänä vuonna Raamattuopistolla keskellä Kauniaisten vehreää puutarhakaupunkia.

Näistä Lähetyksen kesäpäivät ajoittuvat kesäkuun puoliväliin 15.-17. kesäkuuta. Hengelliset syventymispäivät järjestetään Kauniaisissa 23.-26. elokuuta. Aiemmin syventymispäiviä on järjestetty keskellä Helsinkiä, mutta nyt opiston omia tiloja hyödynnetään tämän suuren kesätapahtuman järjestämiseen.

Musiikkia, keskusteluja ja kuulumisia

Luvassa molemmissa kesätapahtumissa on hienoja musiikkiesityksiä, raamatunopetusta sekä monenlaisia keskusteluja ja seminaareja. Tapahtumat ovat myös varsin kansainvälisiä. Lähetyksen kesäpäivillä kuullaan kuulumisia esimerkiksi 50-vuotta tehdystä Etiopian työstä sekä muusta lähetystyöstä Mongoliassa, Bangladeshissä ja Itä-Aasiassa. Hengellisillä syventymispäivillä ovat läsnä mm. lähialueen kirkot Virosta ja Inkeristä, maahanmuuttajatyö sekä 70-vuotta täyttävä Israel.

Opiston eteen kohoaa kummankin tapahtuman yhteydessä iso teltta. Lisäksi opiston lukuisat luokkahuoneet, seminaaritilat, kirkkosali ja muut kokoontumistilat palvelevat kävijöitä. Yhteislaulu raikaa eri tapahtumissa, kun viidennen liikkeen omasta laulukirjasta eli Viisikielisestä löytyy jälleen rakkaita yhteislauluja.

Lapsille ja nuorille runsaasti ohjelmaa

Molemmissa tapahtumissa on myös runsaasti omaa ohjelmaa lapsille ja nuorille. Nukketeatteri Saviruukku viihdyttää koko perhettä lauantaina 16. kesäkuuta.

Hengellisillä syventymispäivillä on esimerkiksi perjantaina ja lauantaina kello 18 alkaen omaa nuorten ohjelmaa. Myös nuoremmille lapsille on myös paljon ohjelmaa, esimerkiksi lauantaina 25. elokuuta Jukka Salmisen lastenkonsertti koko perheelle. Kesäpäivillä on muksula 3-6 -vuotiaille ja elokuussa Hengellisillä syventymispäivillä on järjestetty lastenhoitoa eri ikäisille.

Tule Kauniaisiin nauttimaan niin hengen kuin ruumiin ravinnosta

Raamattuopiston on tilava ruokala, pihakahvila sekä kojut palvelevat nälkäisiä. Moni myös majoittuu Ystävien talon ja opiskelija-asuntolan tiloihin.

Kauniaisissa on parkkitilaa, vaikka kätevimmin paikalle pääsee junalla aivan opiston lähelle Kauniaisten asemalle. Myös lentokentältä pääsee nykyään junalla Kauniaisiin saakka.

Esimerkiksi Hengellisillä syventymispäivillä ohjelmaa on luvassa aamuvartiosta iltahartauteen saakka. Trubaduurit ja non-stop -esiintymiset tarjoavat yllätysohjelmaa päätapahtumien lomassa. Tervetuloa viihtymään ja virkistymään Kauniaisiin!

Lisätietoja

Lähetyksen kesäpäivien ohjelma

Hengellisten syventymispäivien ohjelma

Suomen Raamattuopiston Säätiössä ja sen tytäryhtiöissä helmikuussa alkaneet YT-neuvottelut on saatu päätökseen. Säätiön ja tytäryhtiön hallitukset ovat päättäneet, että talouden tervehdyttämiseksi henkilöstöä vähennetään eläkejärjestelyjen, osa-aikaistamisten ja irtisanomisten kautta.

Alun perin vähennystarve oli 11-14 henkilötyövuotta. Valtaosa vähennystarpeesta pystyttiin ratkaisemaan eläkejärjestelyjen ja osa-aikaistamisen keinoin. Neuvottelujen päätteeksi jouduttiin irtisanomaan kolme henkilöä.

- Olemme pyrkineet henkilöstön kanssa käyttämään kaikki keinot, jotta saavuttaisimme mahdollisimman hyvän ratkaisun vaikeassa tilanteessa, sanoo SROS:n toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

- Nyt tehtyjen vaikeiden ratkaisujen jälkeen mahdollisuutemme taloutemme tasapainottamiseen ovat selvästi paremmat.

 

Vähennykset kohdistuvat kaikkiin toimintoihin

Vähennykset kohdistuivat koko Suomen Raamattuopiston Säätiön ja sen tytäryhtiöiden toimintoihin. YT-neuvottelut ovat osa prosessia, jolla on korjattu Suomen Raamattuopiston Säätiön vuosia jatkunutta talouden alijäämää.

- Tahdomme kiittää kaikkia, niin työmme ystäviä kuin henkilökuntaa esirukouksesta ja kaikesta siitä tuesta, jota olemme saaneet taloudellisesti vaikeiden aikojen keskellä, Lauri Vartiainen kiittää.

- Tämä on ollut yksi vaikeimpia ratkaisuja historiassamme. Tähän kuitenkin päädyttiin, jotta voisimme vastuullisesti kehittää Raamattuopiston työtä. Osallistumalla toimintaamme jokainen voi osaltaan tukea ensi vuonna 80-vuotiasta Raamattuopistoa sen hengellisen tehtävän täyttämisessä myös tulevaisuudessa.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!