pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Jo pitkään loppuunmyydyltä helmikuun Israelin matkalta on vapautunut yksi nais- ja yksi miespaikka. Matka Israeliin eli Jerusalemiin, Tiberiakseen / Galileaan ja Eilatiin järjestetään 16.–24.2.2018.

Matka tarjoaa uutta sekä ensikertalaiselle että kokeneelle Israelin-matkaajalle. Matkalla käydään raamatunhistorian keskeisissä paikoissa ja myös harvinaisissa kohteissa. 

Kyseessä on Suomen Raamattuopiston johdolla tehtävä matka, jonka käytännön järjestelyistä vastaa Toiviomatkat. Matkan johtajina toimivat Seija ja Raimo Mäkelä. Matkan perushinta on 1449 euroa henkilöltä.

Ilmoittautuminen Suomen Raamattuopiston matkapalveluun Kauniaisissa. Puhelinnumero on 09 51239158  tai Paula Mäkipää, s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Huomioittehan, että ilmoittautuminen on voimassa vasta, kun Paula Mäkipää on vahvistanut asian.

Lisätietoja matkasta löytyy tämän linkin kautta.

https://sro.fi/tule-mukaan/matkat/ohjelma/?tapahtumaID=5023

Suomen Raamattuopisto tarjoaa itse tehtyjä, laadukkaita lounaita. Ruokasali löytyy Suomen Raamattuopiston Kauniaisten päärakennuksen toisesta kerroksesta ja lounaan voi maksaa sisääntuloaulaan.

Lounas  tarjoillaan kello 11.30–12.30. Tervetuloa!

Lounaslista viikko 3
15.–21.1.2018

Maanantai          

Tomaattinen kalavuoka / -kasvisvuoka
Perunat
Kiisseli
Kahvi, tee

Tiistai    

Pinaattikeitto
Ohukaiset, hillo
Kahvi, tee

Keskiviikko         

Tandoorimaustettuja broilerinkoipia / Kasvispihvejä
Riisi
Kiisseli
Kahvi, tee

Torstai

Uunimakkara / Soijanakit
Perunasose
Suklaakiisseli
Kahvi, tee

Perjantai             

Karjalanpaisti / Kasvisgratiini
Perunat
Vispipuuro
Kahvi, tee

Lauantai

Sianlihakastike
Perunat
Kiisseli

Sunnuntai           

Kasslerpaisti
Perunat
Kylmää kalaa
Lämpimiä kasviksia
Pannacotta
Kahvi, tee

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Keväällä järjestetään Raamattuopiston ensimmäinen Kompassi-kurssi. Niissä etsitään – ei vähempää kuin – elämän tarkoitusta.

Turvallinen yhteisö, keskinäinen luottamus, hyvät keskustelut ja oman elämän merkityksen löytäminen. Näihin sanoihin voi tiivistää uusien Kompassi-keskiviikkojen tavoitteet.

Kompassi alkaa keskiviikkona tammi-helmikuun vaihteessa

Monilla ihmisillä on tarve keskustella elämän suurista kysymyksistä, mutta tuntuu, että siihen ei kiireisellä nykyihmisellä löydy sopivaa hetkeä. Sen vuoksi järjestetään Kompassi-iltojen sarja, jotta keskiviikkoillan varaamalla pääsee pureutumaan oman elämänsä peruskysymyksiin.

Jokaisen illan aloittaa nimekkään luennoitsijan alustus. Esimerkiksi rehtori Juha Vähäsarja, evankelista Anne Pohtamo tai tohtori Juho Sankamo ovat kevään alustajina. Anne Pohtamo esimerkiksi alustaa aiheesta: Kelpaanko minä?

Uskoa ei edellytetä, uteliaisuutta kylläkin

Kurssilla keskustellaan myös siitä, mitä Raamattu kertoo elämän tarkoituksesta.  Samalla voi pohtia sitä, mihin itse uskoo tai mitä ajattelee tapahtuvan silloin, kun itse kuolee. Myös kärsimyksen roolia ihmisen elämässä pohditaan huhtikuussa.

- Ihmisille puhutaan tutun kuuloisia sanoja, mutta usein niitä ja niiden syvällisiä merkityksiä ei ihan tarkkaan ymmärretä. Perustavanlaatuisia asioita on syytä avata ja jokainen tuo prosessiin oman näkökulmansa, kertoo Toni Bekker.

Hän on eräs kurssin vetäjistä, joka arvelee itse oppivansa kurssilla eniten toisten kokemuksista.  Toni on eläkkeellä oleva IT-arkkitehti, joka on asunut Suomessa jo lähes 40 vuotta. Hän ja muita vapaaehtoisia on ollut mukana ideoimassa Kompassi-iltoja Kauniaisiin Raamattuopistolle.

Kannattaa tulla heti tammi-helmikuun vaihteessa

Kompassi-kurssi ryhmäytyy pian alkamisensa jälkeen, joten kannattaa olla heti tammi-helmikuun vaihteessa mukana, jotta pääsee hyötymään kaikista kurssin anneista. Maaliskuussa – juuri ennen pääsiäistä – järjestetään vielä yhteinen viikonloppukin.

Kurssimaksut on pyritty pitämään minimissään. Koko kevään hinta on vain 40 euroa. josta eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät saavat puolet alennusta.

Lähde siis syventymismatkalle elämääsi.  Raamattuopistolla on mahdollisuus syödä illallinen, joten keskiviikkoisen Kompassi-illan voi aloittaa jo kello viisi. Pihalla on parkkipaikkoja ja juna tuo aivan lähelle Kauniaisten asemalle. Tunnelma on kotoinen ja rohkaiseva, joten olet sydämellisesti tervetullut mukaan.

 

Lisätietoja tätä linkkiä tietokoneen hiirellä näpäyttämällä.

Etukäteen paljon huomiota herättänyt Kirkkokansan Raamattupäivä kokosi viikonloppuna väkeä Finlandia-talolle. Tilaisuutta ei järjestetty alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Kallion kirkossa, koska kirkon sisällä vaikuttava sateenkaariväki koki kristillisestä avioliittokäsityksestä puhumisen vaikeaksi Kallion kirkon tiloissa.  

Viidesläisen herätystysliikkeen johtajat ja Kallion kirkkoherra puhuivat tapahtuneesta sovinnollisesti, vaikka esimerkiksi Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää ja OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen näkivät ajat vaikeina.

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen muistutti kristittyjen yhteydestä. Vaikka viidesläinen herätysliite on vain pieni osa valtavan suurta Jumalan kansaa, niin sekin on silti tärkeä osa Jumalan kansaa.

- Kristittyjen täytyy pysyä yhdessä, puolustaa kaveria eikä olla hiljaa, Vartiainen muistutti.

Myös paneeliin osallistunut Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo halusi selventää, miksi Kirkkokansan Raamattupäivää vietettiin tällä kertaa Finlandia-talossa Kallion kirkon sijaan.

- Oli aika raskas askel, kun tulin. Toisaalta on hienoa olla Finlandia-talossa Suomen juhlavuonna, mutta onhan tämä surkea juttu. Syy, minkä takia olemme täällä, on se, että avioliittokysymys on ollut Kallion seurakunnassa erityisen herkkä, hän kertoi.

Laajasalo totesi, että objektiivisesti katsottuna tapahtuman siirtäminen oli oikea arvio, jotta hyvä ja tärkeä yhteistyö voisi jatkua.

Puhetta kristillisestä avioliitosta

Finlandia-talon sali täyttyi ääriään myöten kansanedustaja Päivi Räsäsen ja rehtori Niilo Räsäsen odotetun avioliittopuheen aikana. He muistuttivat, että vaikka eduskunta on muuttanut avioliittolakia, niin Jumalan sanaa päätös ei muuta.

- Yleisen ilmoituksen perusteella ymmärrämme, että ihmiskunta voi jatkua vain sen perusteella, että olemme miehiä ja naisia. Tämän ymmärtämiseen emme tarvitse Raamattua. Jokaisessa kulttuurissa on tietoisuus siitä, että avioliiton muodostaa kaksi sukupuolta. Jumalan luomistyön ja Jeesuksen opetuksen mukaisesti avioliiton muodostaa yksi nainen ja yksi mies. Tämä on myös Uuden testamentin apostolien johdonmukainen opetus, Niilo Räsänen sanoi. 

Päivi Räsänen kertoi eduskunnan äänestyspäätöksellä sukupuolineutraaliksi muutetun avioliittolain muutoksen vaiheista.

- Hanketta edistettiin asteittain käyttäen tunnetarinoita ja kaapaten sanoja kiertoilmaisuiksi kuten tasa-arvoinen, sateenkaari tai rakkaus.

Hän totesi, ettei muutosta voi vähätellä todeten sen koskettavan vain marginaalista vähemmistöä.

- Sukupuolijärjestelmään perustuva ihmiskuva haastetaan laajalla rintamalla lähtien päiväkodeista ja koulusta. 

Räsäset halusivat rohkaista kristittyjä avioliittoasiassa. 

- Nyt ei ole hiljaisuuden, mukavuusalueelle vetäytymisen tai yleiseen eetokseen sopeutumisen aika. Me tarvitsemme kirkossamme uskonpuhdistuksen, jossa palataan lain ja evankeliumin sanaan myös avioliiton kohdalla, päätti Päivi Räsänen pariskunnan osuuden.

Raimo Mäkelä alusti uskonpuhdistuksesta

Kirkkokansan Raamattupäivän varsinainen teema oli Uskonpuhdistus ja Lutherin perintö. Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajan tehtävistä eläköitynyt rovasti, teologian tohtori Raimo Mäkelä alusti aiheesta.

Hän johdatti kuulijat paikan päällä ja radioiden ääressä uskonpuhdistuksesta Jeesuksen kohtaamiseen. Hän muistutti siitä, että Luther turvautui kokonaan hänen ulkopuolellaan olevaan, hänestä riippumattomaan Jumalan sanaan.

- Koko kirkon suurin kaksoisvaara on, että vaatimuksesta tulee lahja ja lahjasta tulee vaatimus. Usko ei perustu kokemukseen, vaan kokemus perustuu uskoon, hän totesi.

Raimo Mäkelä muistutti Raamatun olevan ihmisen turva myrskyisinä aikoina. Lutherin keskeinen löytö Raamatusta oli, että uskon ja Jeesuksen kautta tulemme Jumalalle kelvollisiksi, vaikka olemmekin syntisiä.

-  Raamatussa Jumala avaa meille sydämensä, Mäkelä sanoi.

- Kun uskomme Jeesukseen, Jumala näkee meissä vain hänet. Hän kelpaa puolestamme Jumalalle, ja me kelpaamme hänessä Jumalalle, vaikka olemmekin kelvottomia.

 

 

 

 

 

Suomen Raamattuopiston Säätiön hallitus on kutsunut TM Petri Kortelahden Raamattuopiston valtakunnallisen julistustyön johtajaksi. Kortelahti on 47-vuotias pastori ja Raamatun opettaja, joka siirtyy Raamattuopiston palvelukseen Diakonialaitos Lahden diakoniajohtajan tehtävästä. 

Petri Kortelahti aloittaa uudessa tehtävässään huhtikuun alussa. Hänen keskeinen työtehtävänsä on johtaa Raamattuopiston toimintakeskusten ulkopuolella tehtävää julistus-, opetus- ja sielunhoitotyötä. Hän myös koordinoi ja kehittää vapaaehtoisten sekä Raamattuopiston ystävien toimintaa.

Tehtävää tällä hetkellä hoitava julistusjohtaja Pekka Heiskanen siirtyy eläkkeelle kesään mennessä. Heiskanen on ollut pappina yli 40 vuotta, joista hän on työskennellyt Suomen Raamattuopiston eri tehtävissä lähes 30 vuotta.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!