pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

OlenNainen-luentopaketit: Seurakunta valitsee kaksi itseä kiinnostavaa aihepakettia seuraavista.

Evankeliumipaketti

Mistä kristinuskossa on kysymys? Onko se hyvän tekemistä vai armon osallisuutta? Evankeliumipaketin avulla käydään läpi kristinuskon ydinkysymyksiä, joiden oivaltaminen vie huikeille näköalapaikoille ja syväsukelluksiin suhteessa itseen, Jumalaan ja elämään. Lisäksi pohditaan, miksi tarvitaan evankeliumia ja mitä uskomisesta seuraa. Tarkasteluun nousevat mm. kysymykset syyllisyydestä, terveydestä ja sairaudesta, rukousten kuulemisesta ja iankaikkisesta elämästä.

Tunnepaketti

Me ihmiset itkemme ja nauramme. Nämä ja monet muut tunteet kuuluvat elämään ja ovat itsessään neutraaleja, tunteet eivät ole hyviä tai pahoja. On tärkeää myös ymmärtää, että emme aina voi tunteillemme mitään; ne tulevat ja niiden täytyy saada tulla. Voimme kuitenkin vaikuttaa siihen miten päätämme toimia, tunteistamme johtuen ja niistä huolimatta. Mikä auttaa meitä kun koemme syyllisyyttä tunteistamme joita emme haluaisi tuntea? Jumala on luonut meidät tunteviksi ihmisiksi ja hän on antanut Sanansa avuksemme. Voimme myös kertoa toisillemme omista kokemuksistamme.

Arvopaketti

Elämme lukemattomien erilaisten arvojen keskellä. Se voi olla hämmentävää. Ihmiset kunnioittavat hyvin erilaisia asioita. Miten toimimme ristiriitatilanteissa? Kuinka voimme kunnioittaa kaikkia ihmisiä tekemättä kompromissia kristillisen arvopohjamme ja Raamatun totuuden kanssa? Raamattu on Jumalan puhetta luomalleen ihmiselle. Sanan totuus ja sen henkilöiden elämäkerrat ovat rakentava esimerkki siitä kuinka toimia ajassa jossa elämme. Keskustelemme ja tutustumme kristillisiin arvoihin.

Selviytymispaketti

Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista. Sairaudet, työttömyys, ihmissuhdeongelmat ja monet muut vaikeudet uuvuttavat meitä ja saattavat usein horjuttaa uskoammekin. Mistä löydämme lohdutusta? Miten toiset vaikeuksissa olleet ovat selvinneet eteenpäin? ”Me luotamme lujasti siihen, että te kestätte. Tiedämmehän, että niin kuin te saatte osanne kärsimyksistä, saatte myös lohdutuksesta osanne.” 2 Kor. 1:7

Lapsen tukipaketti

Jokainen haluaisi lapselleen hyvän elämän. Kasvattajat ovat kaikkina aikoina tahtoneet välittää uudelle sukupolvelle, mitä hyvä elämä on. Elämä, jossa on tarkoitusta, joka on ihmisen arvoista ja tuottaa tyydytystä. Hyvän elämän määritelmä on kuitenkin haastava koska sen sisältö vaihtuu määrittäjätahon mukaan. Kuinka voimme kristittyinä tukea lapsen hengellistä elämää ja miten voimme välittää hyviksi kokemiamme asioita seuraavalle sukupolvelle?

Naispaketti

Naisia, äitejä, tyttöjä – Raamatun naiskuvia. Henkilökuvassa käydään Raamatun tekstin pohjalta lävitse naisen elämää ja käsitellään siitä nousevia erityiskysymyksiä. Tutustumme myös harvemmin esillä olleisiin naisiin ja heidän tarinaansa. Mitä voimme oppia näiltä mielenkiintoisilta naisilta?

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!